Svangerskapskontroll

Da har vi vært på svangerskapskontroll, og det kunne ikke gått bedre!! 😀

Blodtrykket mitt er perfekt, vekten har økt stabilt, blodprøven var fin, og Tigergutt vokser som han skal. Han har også lagt seg i hodeleie, og nå er han så stor at han har veldig liten plass til å snu seg igjen, så forhåpentligvis blir han liggende som nå frem til termin om 6 uker. Hjertelyden lå på 160 slag i minuttet, men det var så høyt fordi legen akkurat hadde trykt og klemt på han, så han var litt gira! 😛 hehe.. Livmoren vokser som den skal, og ingen problemer noen steder. Jeg har litt spor av sukker i urinen, men siden det ikke vistes på blodprøven er det så lite at det er ikke farlig i det hele tatt. Fikk beskjed om å ikke drikke brus og spise mye godteri, men det har jeg ikke gjort hele svangerskapet, så uansett teit om jeg hadde begynt nå 😛 hehe..

Så tok jeg rhesus-blodprøve som er nødvendig siden jeg er  rhesus negativ. Mannen er også negativ, men alle mødre som er negative må ta slike blodtyper så man kan oppdage dannelse av antistoffer hos fosteret tidlig. Hadde mannen vært positiv og babyen arvet ham kan jeg bli blodforgiftet under fødsel om mitt og babyens blod blandes. Men siden vi begge er negativ er ikke det en risiko, men de gjør det uansett for å dobbelsjekke. 🙂

Så i morgen er jeg offisielt høygravid, 34 uker på vei, og bare gleder meg til jeg er ferdig med å være gravid! Ny kontroll om to og en halv uke, så får håpe ting ser like bra ut da som nå 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s