Har menn det enkelt under et svangerskap?

For litt siden snakket jeg med en venninne som også er gravid, og hun klaget over hvor lett det er for mannen under svangerskapet, og at hun gleder seg til fødselen så han kan få se hva hun må gå gjennom for å gi han en arving. Hun skal tvinge han til å se ALT under hele fødselen! Dette satte mange spørsmålstegn i hodet mitt, og jeg må si jeg er uenig med henne, noe jeg også forklarte til henne. Hun spurte hva jeg mente med det, og her er forklaringen jeg ga:Jeg mener bestemt mannen må slite like mye som kvinnen under et svangerskap. Ja, kvinnen må gå gjennom hormonsvingninger, at kroppen forandrer seg, kvalme osv, men tenk på hva mannen må gjennomgå! Han må gå gjennom humørsvingninger, han må ta større del i husarbeidet siden kvinnen er dårlig og må ligge mye, han må se sin kjære ha det vondt, han må stå på utsiden å følge med på barnets utvikling mens mamma’n har barnet inni seg så hun får 9 mnd forsprang. Er det da så lett for mannen? Jeg mener nei.

Min kjære henter mat og drikke til meg, gjør det meste av husarbeidet, kjører meg dit jeg skal, masserer meg, trøster og stryker, finner seg i mindre sex, finner seg i humørsvingninger ingen av oss er vant til, og han handler det han tror jeg vil ha slik at jeg skal slippe å tenke på det. Alt dette gjør han uten at jeg spør om det! Skal jeg da straffe han ved å la han se alt under fødselen?? Skal jeg traumatisere han for livet bare fordi jeg skal ta hevn fordi han har hatt det så «lett»? Om man åpner øynene litt og ser hva mannen gjør skjønner man at dette ikke er lett for han heller, man har det bare på forskjellige måter.

Når jeg skal føde skal han få holde meg i hånden, men han skal stå ved hodet mitt hele tiden, og han kan gå ut på gangen om det blir for mye for han. Jeg tvinger han ikke til noe han ikke vil!! Det er nok mange kvinner som ikke har så snill mann som jeg har, men nå snakker jeg om de som HAR mann som gjør det han kan for å lette svangerskapet til sin kjære. Min venninne har også kjæreste som passer på henne, men det legger hun ikke merke til fordi hun er så opptatt med å klage på hvor enkelt han har det. Jeg endte opp med å snakke hardt til henne, og sa at om hun fortsatte sånn har ikke vi mer å snakke om før etter fødselen, fordi jeg gidder ikke sitte å høre på at hun klager over en kjæreste som gjør alt han kan for henne!

Noen som er uenig med meg? Har mannen det virkelig lettere under et svangerskap?

4 tanker på “Har menn det enkelt under et svangerskap?

 1. Tror det var bra du pratet til meg. Fikk meg faktisk til å se hva mannen gjør for meg! Han ble helt forferdet da han hørte du hadde snakket hardt til meg, men jeg sa jeg trengte et spark bak. Ikke mange venninner som tørr å si fra som du gjør!! Takk for det søta!

  Bra innlegg btw! Mye sant i det du skriver! Kanskje jeg skal revurdere å la han se alt under fødselen? hmm.. får høre hva han sier..

  *klem*

  • hehe.. bra du ikke tok det ille opp, nusse. Jeg ble bare så overrasket da du sa han hadde det så lett! Min mann har det ikke lett i alle fall, og jeg ser han sliter like mye som jeg! Det beste man kan gjøre er å samarbeide, og er man heldig kommer man sterkere ut av det. Jeg om min kjære har aldri vært så nær som vi er nå 🙂

   Du finner nok en løsning på det med fødselen, mne jeg håper du ikke tvinger han til noe han ikke vil. Masse lykke til!! Vi får ta oss en kaffe date en dag 😉

   *stooor klem*

 2. Jeg syntes veldig mange har det lett når kvinner må ta den vanskelige avgjørelsen det er å ta abort. Veldig mange kvinner lider igjennom det alene, og det er kanskje en sorg menn burde tatt mer del i. Noen er selvsagt heldige som har det, men ikke alle. Men det er en annen sak….

  Men hva angår svangerskap…det vet jeg ikke….du satte noen nye tanker i hodet mitt hva angår dette….kommer kanskje an på situasjonen: en venninne av meg gjorde det slutt med eksen , og så fant hun ut 6 uker etter at hun gjorde det slutt at hun var gravid. Hun valgte å beholde ungen og gikk gjennom hele svangerskapet så og si alene. Men barnefaren har hele veien stillt opp etter svangerskapet. Tells det som at mannen er flink og stiller opp? Eller burde han ha stillt opp mer under svangerskapet også? Slapp han «lett» unna?

  • Det er et vanskelig spørsmål.. Om han tilbudte seg å hjelpe til under svangerskapet og hun takket nei kan jo ikke han klandres. Men om han snek seg unna når hun spurte blir jo saken en annen.. Det er jo en definisjonsak hva kvinnen mener er å stille opp, men jeg mener bestemt at de mennene som stiller opp for kjæresten er de som virkelig bryr seg om mor og barn 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s