Hvor ble den gode musikken av?

Jeg elsker musikk, og da særlig musikk man kan danse til. Nei, ikke diskotek-dansing med hopping opp og ned eller noen små trampesteg på stedet hvil, men ordentlig dans som swing, boogie woogie, lindi hop, salsa, cha cha, lambada osv…Jeg sankekr om ordentlig par-dans! Og for å kunne danse det trenger man ordentlig musikk… Men hvor ble den av?? Jeg hater dunke-musikk. Virkelig hater det. Det gir meg ingen ting, og jeg kan ikke danse til det. Å stå på et trangt dansegulv å prøve å bevege seg til musikk som kun inneholder bass er ikke min oppfatning av dans, og det irriterer meg at nåtidens musikk består av omtrent kun det! Hva skjedde med sjangerne som Elvis, Chuck Berry, Motown, Michael Jackson, Queen, Kaoma osv kom opp med? Det var virkelig musikk!

På 50 og 60- tallet svingte Elvis på hoftene mens Jailhouse Rock, Rock a hula, Always on my mind, fever og mange mange andre sanger strømmet ut av radio og tv. Alle elsket han og musikken. Så kom Beatles og tok over i Europa, og alle elsket dem! På 70-tallet var Motown på topp, med artister som Jacksom 5 med fler, og flower power var en realitet. 80-tallet kom, og Michael Jackson slo gjennom for fullt med Thriller, Billy Jean, Beat it osv.. Samtidig sang Kaoma om den fantastiske dansen Lambada, som ble forbudt i 60 land, inkludert Norge en periode.

Dette var MUSIKK!! Dette var dansemusikk! Man kunne svinge seg på diskotek, utesteder, klubber, hjemme, you name it! Musikken var fengende, lystig og ikke minst taktfast. Så kom nåtiden, og musikkene på diskotekene suger i mine øyne. Jeg greier ikke identifisere meg med denne type dunke-musikk, og det gir meg ingenting å høre på radio, da den musikken der suger minst like mye som vises på mtv og voice.

Så da er spørsmålet: Er det bare jeg som er født i feil tiår, eller er det faktisk noe i at kvaliteten på musikken synker for hvert år som går??

6 tanker på “Hvor ble den gode musikken av?

 1. Tror det har litt med utvalg å gjøre. Det lages fremdeles god musikk, men den drukner bokstavelig talt i støyen.

  Men med tanke på musikken og dansestilen du ramser opp… Erfaring med Trondheim Swing & Sleng? 🙂

  • Nei jeg danset ikke i Trondheim. Jeg la opp da jeg flyttet fra gamlebyen, men da hadde jeg danset i mange år og deltatt på flere konkurranser. Er moro å danse, men er lite motiverende når musikken kun består av bass!

 2. Musikken av den typen du etterlyser og til de dansene du nevner har det faktisk blitt mindre av.Pardans er ikke så populært som det burde være.Et av målene mine er faktisk å få begynt på et slikt dansekurs.

  • Ja er synd det blir mindre vanlig. Om du skal danse finnes det mange fantastiske klubber rundt om i hele landet som holder kurs i alle mulig former og farger. Jeg anbefaler på det varmeste å gjennomføre det, du får så utrolig mye igjen for det!! Pardans må være noe av det morsomste som finnes! 😀

 3. Kan ikke annet enn å si meg enig, men heldigvis så er det ennå litt rester her og der.

  Tango Argentine..

  • Ja jeg trøster meg med det jeg også, at det er rester der ute vi som liker sånt kan plukke opp og mimre om da musikken hadde kvalitet! 😀 Nyyyyydelig video! Elsker den sangen! 😀 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s