Forvirret…

Dette svangerskapet skulle ikke vise seg å være bare bare å finne ut av… Etter samtale med venner som er like langt på vei som meg begynte jeg å lure på om legen min gjorde jobben sin skikkelig på første kontroll. Svaret er nei.. Han hoppet over flere vesentlige ting!!

Det han gjorde var å lytte på hjertet og lungene mine, og måle blodtrykket. That’s it! Så spurte han meg masse spørsmål om vekt og lignende, men han veide meg ikke, slik han SKAL gjøre! For de som ikke vet det er vekt noe av det man må følge mest med under et svangerskap. Grunnen er at om man går mye opp i vekt kan det tyde på svangerskapsforgiftning, og det må oppdages raskest mulig. Jeg kunne bare gi han vekten min for to uker siden, men det er ikke bra nok. Jeg kan ha gått både opp og ned siden den gang!!

Så var det andre ting han sluntret unna. Han kjente ikke på magen min, og lyttet ikke på babyen. Hvordan kan han da vite at alt er ok med den lille?? To venninner som er like langt på vei som meg fikk høre hjertelyd, men det fikk ikke vi tilbud om. Han lyttet jo ikke selv engang!

I tillegg påstod han terminen min er i slutten av oktober. Om jeg er 10 uker ++ på vei, hvordan kan da termin være i slutten av oktober?? 10 mnd gravid hørtes lenge ut for min del! Jeg ringte en privatklinikk, og de mener jeg er 12 uker på vei etter det jeg fortalte.. hmm…. dette blir jo bare mer og mer forvirrende!

Så nå har vi bestilt time på privatklinikk der de spesialiserer seg på svangerskap, så da får vi eksakt termin, hvor langt jeg er på vei, og bekreftelse på at barnet har det bra. Man blir jo litt bekymret over at leger ikke gjør jobben sin! Som jeg sa i innlegget om leger vs soneterapi: Leger er ikke til å stole på!!

4 tanker på “Forvirret…

 1. Nei, leger er ikke til å stole på..

  Men, det er sjelden de lytter på babyen så tidlig. Ofte kan de ikke høre hjertet når den er så liten, og dermed vil det skremme mer enn det hjelper om man hadde hørt det.

  Vekten bryr man seg heller ikke så mye om i begynnelsen, eller det å kjenne på magen.

  Bare for å dele noen beroligende ord! 🙂

  Ellers går man gravid i 40 uker + 2 dager. De to første ukene er man egentlig ikke gravid, men det regnes fra første dag i siste mens, eller to uker før befrukting som de fleste har.

  Dessuten blander mange begrepene.. Om man er i 10. uke er man bare 9 fullgåtte. Er man 10 uker _på vei_ betyr det ti fullgåtte. Om man tenker over ordlyden. 😉

  Uansett, riktig termin er viktig. I forhold til hvor sene mange er med å sette igang gravide som har gått over termin ville jeg absolutt sjekket det, så flott at dere har kommet på privatklinikk! Men husk å få det overført til sykehuset/lege, eller jordmor. Dessverre er det mange leger/jordmødre som tviholder på sin egen termin, selv om andre sier noe annet. Resultatet av det for min del var ei datter som ble født nesten tre uker over termin, mens sykehuset påstod 11 dager og nektet å sette meg igang.

  Lykke til! Koselig magebilde over her forresten! *Savn*

  • Veldig bra med beroligende ord! Blir jo litt stresset når andre leger og venner sier legen min har gjort jobben sin halvveis, og det er ikke bra med stress heller. Nå får jeg i alle fall funnet ut helt sikkert hvor langt jeg er på vei, og når termin egentlig er. De på privatklinikken mener bestemt jeg er 12 uker nå, så vi får se hva de finner ut om en uke når det er undersøkelse.

   Siden jeg har endometriose i tillegg blir jeg jo ekstra bekymret i tilfelle den skulle vise seg å skape komplikasjoner. Har mye arrdannelse i livmor etter operasjoner også, så det kan skape problemer under fødselen (sier de på nett)
   Er så mye å sette seg inn i, så mye forskjellig som blir skrevet, og så mye som skjer med kroppen at jeg blir helt satt ut… hehe… Bra med slike som deg som har fått barn og som deler erfaringer. Er ikke alle som gjør det, og jeg setter ufatterlig stor pris på alle tips, råd og beroligende fakta! Tusen Takk!!! 😀

   Ja, syns bildet er så kos!! Samtlige bukser er for små nå, så sliter med å finne noe som passer.. er bare å begynne å shoppe føler jeg!! hehe.. Magen vokser fort nå! ❤

 2. Forresten, det er i uke 17-19 det er lettest å finne korrekt termin, så forbered deg på at den kan bli endret igjen da. 😉 Det er da den standard ultralyden er som du blir innkalt til.

  Har selv endometriose, eller mest sannsynlig for å være korrekt, (Heidi tør ikke ta kikkhullsoperasjonen – narkoseangst!) så har lest en del om det.

  Uansett, når du er så langt på vei er sjansen for at noe går galt minimal, så prøv å ikke bekymre deg! 🙂 Nyt det, selv elsket jeg å gå gravid, med alle plager det medførte.. Hehe!

  • Endometriose er noe herk.. har hatt diagnosen i fem år nå, og operert 4 ganger… Det jeg er redd for er jo om det ligger blodcycter der som kan ødelegge… jaja.. tar det ganske med ro enda. kommer jo ikke til å føde på termin-datoen uansett. Men greit å få det på riktig halvdel på riktig måned i alle fall 🙂 hehe…

   Skal på ultralyd om to uker bare for å sjekke at alt er bra med den lille, og at ingen cyster er i veien.. Blir spennende 🙂 Nyter virkelig å gå gravid, selv om jeg plages litt for tiden. regner med det går over etter ikke så lenge 😉 gleder meg til den lille blir født så jeg får hilse på!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s