What to do!?

Helt siden jeg startet å blogge har jeg følt meg mer i kontakt med tankene mine. Jeg får dem bedre ut skriftlig, og det å kunne dele dem med andre er bedre terapi enn mange tror, om man får kommentarer eller ikke. Den gamle bloggen min handlet om single-livet, og mitt liv som Tigerwoman. En kvinne som levde som mange drømmer om å gjøre, men som ikke tør av forskjellige grunner. Nå som jeg har startet et nytt liv var det naturlig å starte ny blogg, som handler om tilværelsen som samboer. Sex og sjekking er byttet ut men samliv og hverdagstanker. Så da er spørsmåletSkal jeg slette den gamle bloggen min?

Jeg er sjelden i tvil om noe, men dette gnager hardt. Om jeg sletter den sletter jeg faktisk et kapittel i livet mitt, og et veldig bra kapittel!! Men den gamle bloggen fører mer og mer til problemer, og da særlig for de som er skrevet om der. Jeg skriver sjelden uten tillatelse, og aldri med navn, men de kan jo lett kjennes igjen, og nye personer i gjengen som leser dette kan reagere negativt på det de finner ut. Slette eller ikke slette, that is the question…

Jeg elsker den gamle bloggen min. Samtidig er den et tilbakelagt stadium i livet mitt, og kan like gjerne lagres eller skrives ut. Jeg kan putte den i perm og lese den når jeg savner singlelivet. *sukk* Min kjære mener jeg ikke burde slette. Han mener det er en del av meg som ikke må glemmes eller slettes bort. Den er en del av meg på samme måte som min nye blogg er. *SUKK* Jeg leser gamle innlegg og mimrer tilbake til the wild days, og smiler ved tanken på mitt gamle liv. Det var så enkelt, men likevel så komplisert. Mitt nåværende liv som samboer er på mange måter lettere, og jeg trives bedre nå enn tidligere, men innerst inne er jeg jo samme gamle med de samme innstillingene selv om jeg har funnet drømmemannen og slått meg til ro.

Jaja.. Jeg finner vel ut av det.. Noen som har noen gode råd?

12 tanker på “What to do!?

 1. Tja, jeg vet ikke hvilken blogg det er snakk om, men.. Spørsmålet er vel om du føler det komfortabelt å ha den liggende ute fremdeles, og som du sier, du kan lagre den på disken, skrive den ut, osv. – om du har lyst til å mimre litt en dag 🙂

  • Jeg er komfortabel med det, men på en annen side tar den jo bare opp plass på vgb, siden den ikke er i bruk. Den hadde utrolig mange lesere, og mange av de har flyttet seg hit nå. Blir vel å begynne å lagre først, så ser vi hvor jeg ender opp 🙂

 2. Er enig med samboeren din om sletting. Men som Marita sier over her, ta en kopi som du lagrer lokalt (men husk Backup). Det er alltid gøy å komme over data fra år tilbake og så ha en stille liten mimre-stund med de. 🙂

  • Ja må sette igang å kopiere. Men gruer meg masse!! Er ett år med blogging, så det kommer jo til å ta dagesvis! jaja.. Er vel bare å sette igang 😉 Tusen takk for innspill! 😀

   • Burde vel være ganske enkelt? Regner med at administrasjonsverktøyet har en eksport funksjon som du kan bruke? Deretter finnes det sikkert programvare som kan konvertere eksportfilen til et format som er mer egnet for offline lesing. 🙂

    Mulig man også kan bruke «wget» for å hente hele bloggen direkte som lesbare html filer… hm…

 3. Tror faktisk det er mange som fremdeles leser din gamle blogg….faktisk har jeg blitt kontaktet tre ganger av journalister gjennom bloggen din i forbindelse med aseksualitet! Og det lenge etter at du sluttet å skrive i bloggen din!

  Så ….din gamle blogg har jo noen aktuelle temaer der som journalister og andre medie-synsere liker å snoke opp, og det er mange av dine (og andres) tanker der som er «evige aktuelle temaer»….som feks de gangene du diskuterer alt fra din tidligere sykdom til filosofiske spørsmål som at antall ikke teller. De tankene tror jeg det er verdt å ha ute i det intergalaktiske nettet for glede og frustrasjon for andre, eller hur?

  men jeg tror de som handler om andre mennesker og som er «personlig», kanskje er de som er mest verdt å slette?

  Vet ikke hvilken beslutning du endelig tar, men mitt råd: ta bort noe og lagre det til odel og eie (de personlige betroelsene vel og merke), og la noe ligge for å dele de evige aktuelle temaene med andre.

  Masse lykke til

  *trollapen går sånn nogen lunde bakover i tid i bloggen din fordi det er lenge siden hun har vært og snoket på livet ditt…;-)

  • Det er faktisk mange som leser gamlebloggen min, og det overrasker meg litt! Den ble jo avsluttet for lenge siden, men her på bloggen er det flesteparten som finner denne via min tidligere blogg. Merkelige greier. Jeg har også blitt kontaktet av en del journalister om diverse temaer, men har kun stilt opp i KK fordi jeg mente det var interessant at noen tar opp tabu-emner 🙂

   Jeg prøvde faktisk å slette den flere ganger, men jeg får ikke bekreftelsesmailen så jeg får ikke tatt den bort. Alt er lagret på maskinen, men er litt for mye arbeid å gå gjennom alle innleggene å slette bare noen få 😛 Men jeg må innrømme det er ganske vemodig å lese gamle innlegg og mimre tilbake.. Er som å gå tilbake i tid! Jeg står for alt som står der, men ting er så annerledes enn single livet, så da blir det som å se seg selv fra en annen vinkel.. merkelige greier… Tusen takk for veldig bra innspill!! 😀

 4. Ha ha ha! Jeg også ble kontaktet av KK ! Da ble du formodentlig intervjuet av samme person som meg! 😀 (han het l**se, ikke sant?) 😉
  Og det var også det eneste intervjuet jeg stilte opp på også, litt pga tid, men også fordi det virket mest givendes å stille opp på det intervjuet. 🙂

  Men ja…jeg kan tenke meg det…selv prøvde også å slette bloggen min, men det gikk ikke for meg heller….så jeg slettet alle innleggene mine manuelt (og lagret de som var verdt å lagre på pc’en). Jeg var nesten borte et år fra bloggen min…,og i desember i fjor tok jeg opp tråden igjen med bloggen….leste innleggene jeg hadde lagret på pc’en og ble også vemodig…Jeg tror det er litt vanlig å bli vemodig av å møte sitt fortids’jeg per skrift…

  Men kan tro du har den vemodighets-følesen i mye sterkere grad enn meg. For ut i fra det jeg har lest av deg nå, så virker du som en helt annen tiger enn den jeg pleide å lese om! Merker det på flyten i språket ditt at «bølgene» er anderledes, merker at inneklimaet her helt motsatt av din gamle blogg og ikke minst; du har jo som du sier en helt annen livssituasjon. Jeg hadde aldri trodd feks at du skulle få type, og heller ikke at du skulle få barn…faktisk så husker jeg at du en gang sa at du ikke skulle få barn fordi du hadde godtatt din sterile situasjon! Så du er virkelig en annen tigerinne blitt! På en god måte vel og merke, for det ser jeg på de rolige bølgene i bloggen her. Klimaet her inne: det virker som om bølgene er kontrollerte, det høres og kjennes ut som varmt bris fra havet en fin solskinnsdag i sinnet mitt…. mens på den forrige bloggen var havet urolig med veldig mye forskjellig vær . Men: hver av bloggene dine har hver sin sjarm og interessant lesning: for der har du ikke endret deg stort. 🙂

  Sånn ….det var litt av en meta-kommentar….håper du forstår den bitte litte grann og ønsker deg lykke til med jobben med å #slette» eller lagre din gamle blogg….:-)

  • Jeg kan forstå det med at bølgene er annerledes her inne enn i forrige blogg. Da jeg var single levde jeg et helt annet liv, i en helt annen by. Da jeg bodde i Trondheim var singlelivet perfekt, men jeg merket at det å flytte til Oslo ikke var i nærheten. Jeg slet med å passe inn, og jeg slet med mennesker i rundt meg som hadde sinnsykt dårlig energi! Da jeg fikk kjæreste endret dette seg drastisk, og da jeg brøt kontakten med all negativ energi ble alt meget bedre!

   Jeg ønsket meg aldri barn, og jeg hadde lett godtatt at jeg ikke kom til å bli mor. Det var ikke noe jeg savnet. Men da jeg BLE gravid ble jo saken helt annerledes! Jeg trenger fortsatt ikke barn for å bli lykkelig, men hvorfor ta bort noe som er ment to be? Jeg stortrives som samboer og kommende mor, og jeg stortrives i ny blogg! Her inne er det ikke fokus på sex og sjekking, men på livet mitt på godt og vondt. Jeg blogget jo veldig lite om privatlivet mitt på gamlebloggen, og hadde kun den siden av livet som innebar sex, sjekking og festing. Her inne er det mer harmonisk, og som min soneterapaut sier: «når man ikke har orden på livet sitt har man ikke orden på helsen!» Jeg er enig med henne der. Single livet er ustabilt, slitsomt og til tiden demotiverede. Ingen dager er like, og det kna være fryktelig slitsomt. Nå som jeg har falt til ro med samboer, stabile og harmoniske venner, og ikke minst en liten tiger på vei er liksom livet mer stabilt, og havet er rolig. Solen har mulighet til å skinne oftere, og det er herlig å kunne seile på rolig hav!

   Jeg elsker kommentarer som dette, for det får meg til å innse at, ja, livet er faktisk bedre nå på så mange måter! Ting har roet seg og blitt mer harmonisk, og jeg elsker det!!! 😀 Takk for nok et fantastisk innspill! Håper du har harmoni og lykke i livet ditt du også, og at stormene kommer sjelden.. 🙂 Stor klem!

 5. He he…bare hyggelig!..Men må tilstå: jeg er jo litt for analytisk til tider, og prøver å legge det til side….for det gir ikke harmoni i å være over-analytisk, og mange føler jeg dømmer dem når jeg analyserer dem. Så….da jeg skrev kommentaren til deg, tok jeg meg selv i å være analytisk igjen ved å analysere fortids deg med nutidens deg…jeg kunne ikke være sikker på at det ble vel mottatt, og var usikker på mottakelsen av min subjektive analyse av deg. Men puh! Godt at du ikke reagerte negativt på det! Puh!

  Eneste stormene jeg har for tiden, er på bloggen min faktisk! Men ….de er ikke av det verste slaget, og jeg klarer å manøvrere meg igjennom dem helskinnet. 😉 Annet i livet, er bare bølgeskvett, og vi er da ikke redd bølger? 😉

  Må tilbake og svare på masse kommentarer på bloggen min! puh! En jobb! Men mellom øktene, hviler jeg blikket på denne bloggen og andre ting! 🙂

  btw, liker soneterapauten din bare mer og mer!

  • hehe.. jeg tar veldig få ting negativt, og gjør jeg det er det som regel en grunn 😉 Jeg har tendenser til å overanalysere ting selv, men blir stadig flinkere! Bølgeskvett kan man leve med! Jeg er ekte sjø-elsker og har vokst opp på havet, og det kjedeligste i verden er å seile uten antydning til bølger 😉 Du står det nok igjennom, og storm på bloggen vet jeg alt om!! Det går nok bra skal du se 😉 masse lykke til! Veldig koselig du stikker innom hit i ny og ne 🙂

   p.s. Soneterapauten min ruler! Hun er bare rett og slett et herlig menneske!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s