Dagens oppskrift

Jeg har fått det for meg å begynne å lage mer hjemmelaget mat. Jeg om min kjære spiser ute omtrent hver dag, så da blir det liten tid til matlaging. (så har vi tidenes minste hybelkomfyr å lage mat på, så er ikke veldig ideelt for matlaging) Anyway! Siden jeg har vært i Thailand har jeg lært meg mange nye, deilige, smakfulle retter som er sunne og lettvinte! Her er min kjæres favoritt fra Thailand, og den er mighty god!

Stir-fried chichen with cashew nuts:

2 ss soyasaus
2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
2 ss sherri eller risvin (valgfritt)
2 ss sesamolje
salt til å smaksette
1 ½ ss maismel
500 g brokkoli
2 ss kyllingkraft
2 eller 4 kyllingbryst (kommer an på hvor sulten man er og hvor mange man er)
2 ss vegetabilsk olje
1 stor rød paprika
en håndfull chasew nuts
1 fedd hvitløk, hakket (2 fedd om man er glad i hvitløk)
3 vårløk
1 ½ ss fersk ingefær, hakket
1 løk eller rødløk (valgfritt)

Fremgangsmåte:

1. Kutt brokkolien i munnfull-størrelser og legg bitene i kokende saltet vann. Kok i 3 minutter. Legg de til side i en bolle.

2. Kutt opp pakrika og løk i strimler og legg til side.

3. Kutt opp vårløk i strimler og legg til side.

4. Kutt opp kyllingen i strimler og legg den til side separat.

5. Lag sausen. Putt  soya saus, sukker, hvitvinseddik, sesamolje, salt, maismel og kyllingkraft (risvin eller sharry tas i også om ønsket) i et glass eller boks med lokk. Rist godt! Sett til side.

6. Varm opp pannen til veldig varm, og ha i en ss vegetabilsk olje. Ha i paprika, løk og chasew nuts umiddelbart etter oljen, og hurtig-stek i ett minutt. Hold paprika og nøtter i bevegelse konstant så det ikke brenner seg. Tøm det over i en bolle og sett til siden.

7. Ta i en ny ss vegetabilsk olje, og ha i kyllingen. Stek på sterk varme til den er gjennomstekt, og ha den i bollen sammen med paprika og nøtter.

8. Ha i siste ss vegetabilsk olje, og ha i hvitløk, ingefær og vårløk. hurtig-stek i ett minutt på sterk varme. konstant bevegelse så det ikke brennes.

9. La dette være i pannen, og tilsett paprika, løk, nøtter, kylling og brokkoli igjen. Ha i sausen, og la det være på middels varme til sausen er tykk og har fordelt seg på alt innholdet. ca. ett minutt.

10. Server med det samme, gjerne med jasminris eller pasta.

4 tanker på “Dagens oppskrift

 1. Dette så veldig fristende ut. Men har lovet dyrt og hellig at jeg aldri skal forsøke meg på matlaging igjen (etter at jeg smeltet noen koteletter inn i teflonbelegget på ei stekepanne).

  …men posten inspirerte meg til å stikke innom Yaya’s på vei hjem fra jobb… 🙂

  • hehehe.. virkelig??? Skal jeg tørre å spørre hvordan du greide det?? 😛 Denne retten er faktisk latterlig enkel å lage. Tar ti minutter, inkludert skjæring av grønnsaker 😉 meget nice!
   Btw har yaya’s VIRKELIG god mat!! 😀

 2. Du, jeg har ett bittelite kjøkken med hybelkomfyr selv og matlaging byr på problemer. Løsningen min ble mat i ovnsfaste former/fat og sånt.

  Mindre oppvask også.

  • Ingen dum idè 🙂 Jeg elsker alt jeg kan ha i wok panne! Da trenger jeg bare èn plate, og det går kjapt! 😛 Selv om jeg er flink til å lage mat liker jeg det ikke… bedre å få det servert, emn gubben kan ikke lage mat i det hele tatt! Han melder seg frivillig til oppvask 😛 hehe…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s