Hvit vs Brun

De fleste jenter fra norden er avhengig av å være brun hele året. Om sommeren oversoler vi oss for å bli brunest mulig, og om vinteren renner vi ned solariumene og legger oss på solsenger hundrevis av andre har ligget å svettet på før oss. Vi risikerer hudkreft, rynker og lærhud for å se brun ut! Vi med få fargepigmenter og som bruker en evighet (helst hele livet) på å skaffe oss en minimal brunfarge føler oss mislykket og sjalu på de som blir kjempebrune fort, og de som blir brun fort føler de aldri blir brun nok. Dette er en vond sirkel år etter år etter år etter år.

Thailendere har en nydelig brunfarge. De ser ut som melkesjokolade og karamell, og de trenger ikke egang se på sola for å få fargen siden den er medfødt. Men her er det motsatt av norden! I Thailand prøver jentene å bli hvitest mulig! Er man veldig brun blir det ansett som stygt, og jo hvitere de er jo penere blir de ansett for å være. Ser man på filmstjerner og modeller derfra ser de nesten ut som de er hvite naturlig, men det er ikke tilfelle.

Der vi har bodylotion med brunkrem i har de bodylotion med blekende krem i som gjør huden lysre. De bruker mye pudder, og da særlig de i barbransjen, prostituerte og de som trenger utseendet sitt i jobben. Jeg syns dette er fascinerende!! Her risikerer vi helsen vår for å bli brun, men så er vi i virkeligheten beundret av de i Asia. Når det kommer hvite til Thailand ser man jentene se beundrende etter nordiske jenter med blondt hår. Man kan nesten høre dem sukke!

Det er vel ingen steder utrykket «man vil ha det man ikke har» komme bedre til sin rett. Men er virkelig gresset grønnere på andre siden?

10 tanker på “Hvit vs Brun

 1. En venninne av meg sa en gang at hun syntes jeg var så pen pga den bleke huden min. Hun selv er født i Malaysia og har (i mine øyne) derfor en nydelig brunfarge. Etter det har jeg nesten ikke tatt sol lenger, og jeg bruker mindre energi på å bli brun. Det er klart jeg synes det er fint med litt farge, men jeg setter såpass pris på huden min at jeg ikke vil utsette den for unødvendige farer 🙂 Og nå har jeg i tillegg har en tatovering å ta vare på 😉

  En annen ting: Hvordan skal vi kunne sette pris på den fine brunfargen vi får om sommeren (dvs de sommerne hvor det er mer enn 10 varmegrader og solen skinner litt.. ) om vi er like brune hele året? «Mye vil ha mer»..

  • Ja men du har jo veldig nydelig hud! Jeg har grusom hud når jeg er blek. Den er lysblå, ekkel, og den er rødsprengt om det er vinter. Jeg ser best ut med litt farge, men trenger ikke være mørkebrun.
   Jeg tar ikke sol om vinteren (kanskje en eller to ganger, ikke mer enn det) så bruker jeg heller sommeren til å bli brun på 😀

   • Jeg er sikker på at kjæresten din er uenig med deg der 😉
    Men sole seg fin på sommeren og ‘oppdatere’ litt utover vinteren høres ut som en bra måte. Er noe annet om man soler seg ‘vært-i-syden-i-t0-måneder’-brun hele vinteren :S

   • Kjæresten liker meg heldigvis som jeg er på alle måter 😛 Men han likte veldig godt brunfargen jeg fikk på ferie da 😉 Jeg liker ikke den oversolingen jenter (og gutter) gjør om vinteren, og det utsetter huden for større fare enn den er. Vi burde ta lærdom av asiaterne 😉

 2. Det er litt fascinerende det der,men det er faktisk sånn i hele asia.Tror asiatere må være blant de menneskene som er mest fikserte på hudfarge av alle.
  Selv synes jeg det er fint med begge deler.Derimot,så er det forskjellig fra person til person.Noen passer til å være brune og andre hvite.Litt tan eller naturlig blek hud er en ting,men brunkrem og hvitkrem/hvit pudder eller hva man nå ønsker å bruke ser bare stygt ut.Ikke ser det naturlig ut og ikke blir man penere heller. Alle folkeslag har sine særegenheter og er pene på forskjellig måte.

  • Ja det var helt merkelig i Thailand. Hvitnings-kremer over alt, pudder, hvite skuespillere osv… ble helt facinert! Så tenkte jeg på hvordan det er her hjemme og måtte le litt 😉

 3. har vært gjennom hvit vs brun, brun vs hvit fase! jeg er et bandingsbarn skjønner du så hvis jeg lar vær å sole meg så blir jeg noenlunde kina-hvit med stygge gule nyanser =/, Når huden min opplever sol så blir jeg rød gylden brun. Snakk om regnbue kameleon. I Asia ble jeg ertet fordi jeg ble for brun, I europa blir fargen min forgudet. Jeg tok bleking da jeg var 12! og ja det er heeeelt normalt i Asia. Og i Europa så tar jeg sol eller selvbruning.

  Men vet dere hva? nå som jeg er i ferd med å bli skikkelig voksen har lært å elske meg for meg! Å steike hvor deilig det er!!! jeg er flott uansett så lenge jeg prøver å være god mot andre og meg selv.! Bra post =)

  ❤ Anika

  • Blandingsbarn er i mine øyne noe av det nydeligste som finnes. Det er ikke noe skjønnere en asiatere som er blandet med eropeere osv.. Det er flott du har blitt så fornøyd med deg selv!! Jeg er også fornøyd med meg selv, men jeg er på det stadiet at jeg skulle alltid ønske jeg kunne blitt litt brunere! Med blanding som Norge og Danmark skjer vel ikke det med det første! 😛 Bra kommentar 😉

 4. Greit å variere litt når man føler for det:)
  Blandingsbarn er nydelige.Beste fra begge verdener i ett.Ellers er asiatiske jenter såååå søte!!!Dessverre er jeg ikke halvt noe selv hehe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s