Et gladkristent lykketroll!

Det har vært mye skrevet siste dagene om negativitet og positivitet. Noen er for å være negative, andre er for å være positive! De positive blir kaldt gladkristne, falsk, egoistiske osv. De negative kalles deprimert, sytepaver, bare klager osv…  Jeg skal ikke skrive noe om noen. Dette er et innlegg om meg selv, og min måte å være positiv, og hvordan jeg kom meg opp fra depresjonen og ut i lyset! Dette er fortellingen om et gladkristent lykketroll! 😀

Jeg har slitt med depresjoner i alle år, og det er ikke noe moro. Man greier ikke se noe positivt i noe, alle andre har skylden for at man selv har det vondt, og livet er bare helvete på jord. Når det er slik vil man aller helst bare dø, men det er jo aldri en bra løsning på noe! Jeg gikk til psykolog med håp om hjelp, men fikk beskjed etter to timer at jeg pratet så lett om saker og ting at jeg ikke hadde behov for hjelp. *sukk*

Jeg byttet by, ble mer og mer depressiv, og kom meg ikke ut av det. Jeg fikk en annen psykolog til å snakke med meg på kort varsel, men siden han var privat kostet det alt for mye å gå til han. <jeg fikk i alle fall diagnosen og kunne forholde meg til det deretter! Jeg hadde på det tidspunktet meget få venner, og ingen av dem veldig nære venner jeg kunne prate med. DA er det godt med verdens beste familie, som støtter og trøster, samt gir deg konstruktiv tilbakemelding når man gjør noe galt eller klager for mye.

Ingenting har funket for meg, før sommeren i år! Min fantastiske venninne Silje har vært en ubegripelig stor støtte, og har hørt meg klage over hvor grusomt livet er mer enn en gang! Hun og kjæresten (aka Muene)  fikk overtalt meg til å prøve NLP og hypnose med dem for å komme meg ut av det, og jeg takket gladelig ja! De gjennomgår forskjellige øvelser, og hvordan jeg opplevde det kan leses på sidene deres under «omtaler»! Jeg er veldig glad for at de stilte opp, og de kom ikke et sekund for sent! Dette er terapi jeg anbefaler til alle! 😀

Etter noen timer med Muene endret alt seg totalt. Jeg så det positive i det meste, og det føltes som 1000 kg var tatt bort fra skuldrene mine! Jeg greide å lukte på gresset, se opp mot solen og smile til alt igjen! For første gang følte jeg meg komplett lykkelig! Mye av prosessen er å kutte kontakten med de menneskene man føler ikke vil deg noe godt, og som ikke er bra for deg. Jeg tok den prosessen med det samme, og brukte god tid på å tenke gjennom hvem som betyr hva for meg. Jeg endte opp med de jeg stoler på og er glad i, og endte dermed opp med en veldig trygg vennegjeng, som føles litt som min andre familie!

Jeg endte også opp med verdens beste kjæreste, og mye av grunnen til at jeg falt for han var den kontakten vi hadde fra dag 1. Vi gjorde hverandre avslappet, og kunne snakke om alt med det samme. Det hendte mye på begges kant som ikke var positivt da vi begynte å date, men det gikk ikke utover oss som par, og det gjorde oss mye sterkere mye raskere, og vi ble kjent på en veldig bra måte. Nå som vi bor sammen, og etter 4,5 mnd, er ting bare bedre, og vi er begge heldige som har hverandre!

Nå er jeg positiv til det meste det meste av tiden! For hver negativ ting jeg opplever, finner jeg minst to positive, og med hver positive ting jeg finner finner jeg ingenting negativt! Jeg kan også si det er en EKTE lykkefølelse. Den falske jeg gikk med før er borte, og nå kan jeg si at ja, livet er herlig! Takket være god terapi og hjelp fra et vennepar, masse støtte fra andre venner og familie, en god porsjon galgenhumor og verdens beste kjæreste smiler nå livet til meg hver dag! Fra å gråte flere ganger daglig gråter jeg nå kun noen få ganger i måneden, og da med gode grunner! 🙂

Jeg er det stikk motsatte av kristen, men jeg kan gjerne kalles gladkristen om det gjør livet bedre for de som enda ikke greier å se på snøen og se hvor vakker den er når solen reflekterer i nydelige snøflak på greinene istedenfor å se på snøen og hate den fordi den er kald.

Jeg har gitt meg selv tittelen et gladkristent lykketroll, og er veldig stolt av meg selv for den veien jeg har gått for å komme meg hit jeg er i dag!

*blog-high five!* 😀

8 tanker på “Et gladkristent lykketroll!

 1. Er virkelig stolt av deg, du har vore gjennom mange harde runder med deg sjøl og turt å være brutalt ærlig og ta steget. No kan du nyte fruktene av ditt arbeid til fulle! 🙂

  Og du, bursdagen i går, alt gjekk etter planen og min kjære fikk en fantastisk hyggelig kveld med gode venner, gaver, kake og kos

  Keep on shining, girl, håper vi sees snart
  -Masse kjærlighet fra Mu

  • Takk skjønneste! Det hadde ikke gått uten dere, og da spesiellt deg!!! Det er ikke så vanskelig å være ærlig når man ikke blir dømt for det! 😀

   Skulle ønske jeg kunne være der, men veldig bra han ble overrasket 😉 videohilsning ble glemt grunnet mye jobing, men han var veldig sterkt tilstede i tankene mine! Det er dere begge!

   Det er ikkee vanskelig å skinne når man har venner som dere og resten av gjengen!

   masse kjærlig tilbake fra lykketrollet! 😀

 2. Det var kanskje jeg som satte i gang dette her, og det morsomme er at jeg aldri har skrevet om noen person, bare hvordan det alltid er de samme folka som er negative, og aller helst over ting som ikke betyr noe som helst i den store sammenhengen.

  Også litt morsomt at alle som tilsynelatende føler seg truffet tolker alt jeg har skrevet i verste mening, men det understreker kanskje bare poenget mitt 😛

  Livet er ikke det verste man har, selv ikke som gladkristen 😉

  • hehe.. ja det var nok det, men hovedsaken til at jeg skriver dette er egentlig for å si til alle de som ER depressive at det finnes en løsning og at det finnes en løsning for alle.
   Jeg syns det er moro at et uskyldig innlegg fra deg skal tas så i verste mening, og fikk god underholdning av å lese alle innleggene om dette temaet! 😀

   Jeg fikk bare inspirasjon til å fortelle min vei fra depressjon til lykke, så takk for den 😀 litt digg å tenke på at verden faktisk er herlig, og at man kan digge vinter selv om man ikke er blod-fan! Første året jeg ikke har vinterdepresjon eller andre depresjoner!

   Livet er ikke det værste man har, så lenge leve lykketrollene! 😀

 3. Så bra at alt har ordna se for d Tone. D vart i gla for:)

  I e inne på bloggen din me jevne mellomrom bare for å sjå ka du jær på for tia. Du e utruli flink å skrive:) Sjøl så slit i me å skrive på bloggen min, mn i jær så godt i kan. Virka som du bestandi har nåkka spennende å skrive om. Fortsett sånn du:D

  • Var vel på tide ting ble ordnet opp i.. takk søta!

   Har du blogg? Må jeg sjekke ut! 😀 Jeg elsker å skrive, så er jo moro du syns jeg er flink 🙂 Hvordan går det med deg?

   • Jada i har blogg. Veit ikkje om du fikk opp adressa i mn i kan skrive ho her au i: acoedeg.blogg.no

    Her e alt bra. Travelt me to jobba å nettstudie, mn i stortrives. Greit å ha litt å jær:) E heldivis ferdi me studie no t vårn å kan bynne å studere skikkeli. Kjedli å ta studiekompetanse, mn veldi nødvendi når i vil videre da…

   • høres spennende ut!! Bor du på Næs nå eller har du flyttet? Fikk opp adressen, men den funket ikke. Prøver igjen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s