Mine tanker om vaksine

Nå kjenner jeg pulsen øker, blodtrykket stiger, og jeg merker jeg får stadig mer lyst til å slå noen. Hardt. Helst i ansiktet. For makan til stupid debatt som vaksinedebatten skal man lete veldig lenge etter!

Først vil jeg si at jeg mener vaksinen alle norske barn er så heldig å få gratis når de er spedbarn burde vært påbudt. Det burde på ingen måte vært valgfritt. Hvorfor? Fordi det kommer stadig flere og flere idioter av noen foreldre som velger bort å vaksinere barna sine. Argumentene for å ikke gjøre det? Innholdsløse, feilaktige og rett og slett helt på jordet. Meslinger er en av mange sykdommer vi er så heldige å bli vaksinert mot, en sykdom som i mange tilfeller er dødelig både for voksne og barn. Dette hører man oftere og oftere: «Meslinger og kikhoste finnes jo nesten ikke i Norge lenger, så hvorfor skal vi vaksinere barna våre?» Det er vel strengt tatt her jeg får lyst å gi noen en hard ørefik og sette et stort spørsmålstegn på IQen til personen. For hvordan tror du egentlig disse sykdommene har blitt så sjeldne her til lands? Og i mange andre land for den del. Ved magi? At meslingene plutselig tenkte «nei, her er det så kaldt. Vi slutter å spre oss i Norge.»? Det har faktisk skjedd ved å VAKSINERE OSS!!! Tro det eller ei!

Det er også en side av denne saken motstanderne ikke tenker på. Det kommer flere og flere nye landsmenn fra andre land, gjerne land uten vaksiner, der meslinger, hjernehinnebetennelse o.l. er et stort problem. Tror dere dette slutter å smitte bare fordi de ankommer en ny landsgrense? I tillegg er det mer og mer vanlig å reise utenlands på ferie, og gjerne til fjerne steder ingen har hørt om. Hvem vet hva som befinner seg der av sykdommer? Hva om vi bare kunne blitt beskyttet av et gratis vaksineprogram som beskytter oss mot mange av dem? Åh, vent litt. Stemmer det. Men hvorfor benytte seg av det? Det er jo bare tull. Eller?

Mange argumenter inneholder ordet Autisme. Barnet kan visst utvikle dette etter vaksine. FEIL! Dette har blitt motbevist flere ganger, og det er helt ufatterlig at noen fortsatt tror på dette. Det er også argumenter på at legemiddelindustrien vil tjene penger. Ja det kan nok stemme. Jeg var en av de som tenkte mitt når svineinfluensavaksinen kom. Den var eksperimentell, og den hadde ikke blitt testen ordentlig. Men de vaksinene barna våre får på helsestasjonen er testet i mange mange år. De kan ikke sammenlignes med nye, uprøvde vaksiner på markedet. Så kommer det argumenter om å putte unaturlige ting i kroppen på barnet. OMG hvor skal jeg begynne. Klær er unaturlig for mennesker om sommeren. Når det er passe varmt og vi har tilgang på skygge er ikke klær noe vi trenger. Vi er født nakne, men for å føye offentligheten velger man å bruke klær. Til og med nudister pakker på seg noen klær på matbutikken. Vi trenger heller ikke kaffe, alkohol, sigaretter osv osv. Det er fortsatt noe man putter valgfritt inn i kroppen. Kan ikke sammenlignes sier du? Kan motstanderne ha teite argumenter kan vel jeg også ha det? Likestilling og alt det der…

Vaksine er viktig. Livsviktig, faktisk. kikhoste, meslinger, stivkrampe o.l. er ikke noe barn må igjennom på samme måte som vannkopper og brennkopper. Meslinger tok livet av veldig mange barn her til lands før vaksinen kom. Etter vaksineprogrammet ble innført gikk barnedødeligheten ned mange prosent. På samme måte som at antall krybbedød  gikk drastisk ned etter at man begynte å legge babyene på ryggen isteden for på magen. For meslinger er ikke bare prikker og litt feber. Det kan tette luftveiene, og man kan få alvorlige senskader. Ikke alle får det, men sjansen er stor. Hvorfor vil noen i det hele tatt utsette barnet sitt for denne risikoen når man ikke trenger det? Når en gratis og godt testet løsning finnes på helsestasjonene i hele landet. Jeg forstår det ikke, men jeg tar meg selv i å dømme disse foreldrene. Jeg tar meg selv i å se på dem som litt dårligere foreldre enn de trenger å være. De mister min respekt. Det disse menneskene ikke tenker på er at det finnes barn som ikke kan vaksineres. Som rett og slett har genetiske mangler eller sykdommer/diagnoser som gjør at de ikke tåler vaksinen. Skal da du med dine mildt sagt stupide prinsipper sette disse barna i fare? Vil du virkelig være SÅ egoistisk? Og å ikke minst sette ditt eget barn i fare? For det er nettopp det du gjør. Du skaper en unødvendig å farlig situasjon for både ditt eget barn, og for de barna som ikke kan vaksineres.

Jeg håper for ditt barns skyld at han eller hun ikke blir syk. At du skal slippe å klandre deg selv resten av livet om barnet ditt blir så ødelagt av sykdommer og senskadene disse kan føre med seg, at det følger dem resten av livet. Jeg håper du kan si til ditt barn uansett alder, voksen eller ung, at du tok det riktige valget ved å ikke vaksinere dem da de bar baby, når de ligger der så syk at du frykter for livet deres. Jeg håper du er sterk nok til å ta konsekvensene om du finner ut at vaksine ikke hadde vært så dumt allikevel. Jeg håper så inderlig du skal slippe sorgen ved at barnet ditt dør av noe du så lett kunne forhindret ved å møte opp på helsestasjonen og la dem sette en vaksine i låret på babyen din. Og jeg håper at du leser dette og tar en kraftig revurdering av prinsippene dine om å ikke vaksinere barnet ditt.

/Hilsen provosert mor som ønsker at vaksineprogrammet skal bli påbudt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s