Babyer!!!

Jeg har blitt bestemor!! 😀

Mine kjære palettciklider har til tross for sykdom blitt foreldre til en horde søte små babyer! Jeg visste ikke at de hadde lagt egg engang, så overraskelsen ble stor i kveld da jeg ga dem mat. Plutselig ser jeg noe bevege seg i grusen, og når jeg ser nøye etter ser jeg minst 25-30 små tasser som spreller rundt. Og de er så søøøøte!!! 😀

Palettciklider er veldig beskyttende foreldre, og de passer normalt på yngelet sitt til de blir så store at de kan passe på seg selv. De har dem ute om dagen, og henter dem inn i hulen om natten. Nå er det slik at jeg visste ikke helt hvordan dette foregikk! Så med sjokk ser jeg at Bonnie spiser to og to babyer og svømmer inn i hulen. Hun kommer ut rett etterpå og henter to til, svømmer inn i hulen, og rett ut. Sånn holder hun på til alle er båret inn i hulen/spist opp.

For hulen er nemlig slik at man ikke kan se inn! Det er en krukke (de har egentlig en engen hule med mose på som er spesielt til palettciklider, men den var visst ikke bra nok, så da flyttet de inn i den bittelille krukka som egentlig bare er til pynt) så det er umulig å se inn. Så nå vet jeg ikke om de sover søtt der inne, eller om Bonnie rett og slett har spist dem!! Pga medisinen jeg har i vannet må jeg bytte vann i morgen, noe som også innebærer å «støvesuge» grusen for bunnslam. Det blir vannbytte i morgen, men jeg får kanskje vente litt med bunnsugingen til neste uke. Jeg kan jo ikke risikere å støvesuge opp babyene om de fortsatt lever!!

Nå har jeg i alle fall satt opp en egen nattlampe som lyser direkte på hulen til Bonnie og Clyde (og forhåpentligvis babyene deres) slik at det skal bli lettere for dem å passe på.

Det er så kjekt med baby-fisker!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s