Hva er lykke?

Jeg fikk en mail her om dagen som inneholdt et spørsmål: Kan du forklare hva lykke er?

Jeg kan ikke fortelle deg hva som gjør DEG lykkelig, men jeg vet hva som gjør MEG lykkelig! 🙂

 • Å se min sønns smil hver morgen når han våkner er himmel på jord. Han er så fin å se på, og har en herlig personlighet og utstråling!
 • Å kysse sambo når han er nybarbert. Det finnes ikke noe bedre i verden!
 • Stillheten som senker seg i heimen når sambo er på jobb og tassen sover, og freden i heimen når jeg og sambo har kvalitetstid sammen etter tassen sover.
 • Å kjenne solen varme igjen etter en lang og kald vinter!
 • Å høre min elskede sønn le!
 • Første badet om sommeren, eller første besøk på stranden.
 • Besøke familien min og bare slappe av.
 • Se mine venner og kjære har det bra!
 • Bokscola og sjokolade!
 • En god bok som tar meg langt bort og innhyller meg i ukjente hendelser.
 • Å våkne av fuglekvitter!
 • Å dra ut med båten en herlig sommerdag!
 • Å danse etter herlig musikk og bare la seg rive med!

Danseløven!

Dette er noe av det som gjør meg lykkelig! Noe av det er kanskje simple ting, men i mange tilfeller er det enkle ofte det beste. Min elskede samboer gjør meg lykkelig hver eneste dag! Vi kan ha våre uenigheter, men det løser seg alltid. Min kjære sønn gjør meg lykkelig hver eneste dag, selv om han kan gå meg på nervene til tider. Venner og familie gjør meg lykkelig. Det er store og små ting i livet som betyr noe for DEG som gjør deg lykkelig. Mange jakter på lykke hele livet uten å vite at det er rett under nesen deres. Mange tror de er lykkelige fordi de ikke vet bedre, og de gjør heller ikke noe med det. De fleste har ett eller annet i livet som gjør dem lykkelige, og jeg er heldig som har så mye å være lykkelig av!

Dette er en øvelse jeg må bli flinkere til å gjøre selv: Sett deg ned i et stille rom når du har en tung dag, og tenk på hva som gjør deg lykkelig. Tenk over hva du har i livet ditt, og tenk på det som gjør deg ulykkelig. Tenk på hvorfor akkurat DEN tingen gjør deg ulykkelig, og prøv å fikse det! Jeg må absolutt bli flinkere til dette, og fra i morgen blir det praktisering på høyt plan!

Ha en flott og lykkelig helg alle sammen!! 😀

Slutt-resultatet etter frisørbesøk! 🙂

10 tanker på “Hva er lykke?

 1. En artig liten ting er at det du ramser opp kan kjøpes for penger – det må skapes (velger elegant å «glemme» at cola, sjokolade og bok stod på lista). 😉

  • hehe.. Du mener vel at det IKKE kan kjøpes for penger? 😛 Men ja du har helt rett. Jeg mener at lykke virkelig ikke kan kjøpes for penger, og at man må skape det selv. Jeg er så heldig å oppleve de herligste, lykkeligste ting hver eneste dag, og det er en utrolig bra følelse!
   (så kan vi bare overse cola, sjokolade og bok 😉 hehe..)

   • Ah, ordet «ikke» forsvant fra kommentaren min. Godt du så det selv om det ikke stod der. 🙂 Vi kan se på Cola, sjokolade og bok som «søtningsmidler». 😉

 2. Hei hei!

  Husker ikke ordtaket, men husker noe av essensen:
  Lykken er en jobb. Det er lett å ikke være lykkelig: bare å forbli passiv og ikke gjøre en dritt for det. Man blir kanskje litt deppa og sånt av å være uvirksom, men det er lettere enn å jobbe for lykken. Altså er lykken en eller annen form for aktivitet og krever en form for innsats.

  Så man må jobbe for lykken. Jobb beskrivelsen:
  1 strebe for lykken
  2 ta vare på lykken/pleie lykken
  3 spre lykken, for den føles ofte bedre når den deles..

  Man trenger ikke å være kjempe happy happy hele tiden, av og til holder det med å være bare litt lykkelig for å være fornøyd….;-)

  btw, lest artikkelen eller:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10082784

  en greie med å bli tigermødre for tiden. Begynte med en kronikk om det i Dagens Næringsliv, for så å bli komersialisert i VG. Tigermamma er altså et begrep, fenomen…:-)

  • Jeg er Tigermamma tvers gjennom! Her kommer han ikke til å bli en pute-baby, men en som må lære seg at ingenting i livet kommer gratis. Man må jobbe for lykke, og man må jobbe for penger!

 3. For det første, for et nydelig bilde av deg nederst i innlegget ❤ Du er så pen!

  Second: Herlig og rørende innlegg 🙂

 4. For et koselig og inspirerende innlegg. Me like! Ellers tror jeg sterkt på å være takknemlig for det en har i livet sitt og ikke fokusere for mye på det som ikke er bra. Positive tanker gir flere positive tanker!

  • Så bra du liker det du leser! Godt å kunne inspirere andre 🙂 Lykke er så forskjellig fra person til person, men det viktigste er at man vet selv hva som gjør en lykkelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s