Regninger er no’ dritt..

Når jeg endelig tror man har betalt alle regningene denne måneden trekker jeg et lettelsens sukk. På utpust kommer jeg på at jeg glemt å betale telefonregningen min. I mitt stille sinn knurrer jeg, og tenker at for hver regning man betaler så dukker det alltids opp en ny!

Det å bli voksen er ikke alltid stas. Jeg skjønner ungdommer som bor hjemme og som bare venter på å flytte hjemmefra, mne la meg fortelle dere at dere må nyte tiden uten regninger!! Når man flytter hjemmefra kommer det plutselig utgifter man ikke hadde før. Husleie, matutgifter, strømregning, telefonregning, studielån for de som har bodd hjemme lengre enn andre, og så kommer alt annet man ikke regnet med. Jeg flyttet hejmmefra da jeg var 15 år, og det har ikke vært en dans på roser! Regningene var høyere enn summen på stipendet, og da sier det seg selv at det ikke går opp. Når jeg begynte som lærling var lønnen fryktelig lav, og jeg hadde ikke mye til overs når regningene var betalt.

Mitt tips til ungdommen i dag som jeg har fulgt selv i alle år: ALDRI FÅ DERE KREDITTKORT!!! Om man er så dum å skaffe seg kredittkort og tror det er ekstra penger fortjener man trøbbel. Kredittkort er penger man IKKE har, og som man må betale tilbake. Jeg har aldri hatt kredittkort, og skal aldri ha det heller. Det er en farlig felle å gå i, og man ende opp med å handle over måte. Har man ikke penger til å shoppe for når alt er betalt, ja da må man greie seg uten. Grunnen til at jeg skriver dette, er fordi jeg har to småsøsken i tenårene, og jeg vil ikke at de skal havne i samme uføret som jeg har sett andre har gjort.

Så etter å ha gitt gode råd til ungdommen, tusler jeg meg tilbake til data’n å betaler siste regningen i bunken for denne gang. 🙂

 

2 tanker på “Regninger er no’ dritt..

 1. Huff ja, hater regninger. Tipper de fleste (med unntak av de mest strukturerte) har hatt en eller annen periode hvor ting har gått skeis og har måtte slite litt for å rydde opp. Jeg har.

  Når det gjelder kredittkort, så er jeg nesten helt enig. Man bør ikke skaffe seg det før man har skaffet seg en sikker inntekt og har hatt god kontroll over økonomien en stund. Og da sørge for at man ikke bruker mer enn at man kan betale hele kredittbeløpet hver måned.

  For det er en stor fordel med kredittkort når det kommer til sikkerhet. Selv bruker jeg det alltid når jeg handler på Internet, alltid når jeg handler i utlandet og når jeg tar taxi hjem sent på kvelden. Dette fordi man da ikke taper noe om man blir uenig med banken om enkelte av postene – man skal jo ikke betale de postene før tvisten er ordnet opp i. Men bruker man debetkortet, så er beløpet frosset og man får det ikke tilbake før tvisten er over.

  Har også en annen anbefaling: Bruk efaktura i størst mulig grad. Så mye enklere å få en email når den kommer inn, og kan med noen kjappe tastetrykk godkjenne den og la den automatisk bli betalt på forfallsdatoen. Selv NRK-skatten kan nå betales elektronisk – og de var de siste jeg slåss med for å slippe regninger på papir… 🙂

  • Er enig med deg at man kan ha kredittkort når man har stabil inntekt med muligheter til å betale regningen hver måned. Men jeg vil fortsatt ikke anbefale det til ungdommer som akkurat har flyttet hjemmefra eller er studenter 😉

   Og kjempebra råd med efaktura!! Har begynt å bruke det i større og større grad, og det er en kjempefin løsning! 😀 Liker kommentarer med råd og lærdom, og ikke minst erfaringer 😉 Takker for god kommentar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s