24 uker på vei

Da har vi kommet til uke 24 i svangerskapet, og den lille har nå blitt så stor at om han fødes neste uke er det sjanser for å overleve! 😀 Jeg kan slappe litt bedre av med det i bakhodet! Nå har ikke jeg hatt blødninger eller andre plager som tilsier at det skal skje noe før tiden, men man kan aldri vite. Vi har nok av skrekkhistorier rundt oss til å være på vakt.

En liten beskrivelse av hvordan Tigergutt er inni magen nå (utdrag fra mammanett.no):

Tigergutt er nå 30 cm lang og veier 750 g. Han har doblet sin vekt på 4 uker. Lungene er ikke tilstrekkelig utviklet, men fosteret kan overleve dersom det blir født nå, selv om det ofte er forbundet med svært mange komplikasjoner og risikoen for at det ikke vil kunne klare seg er stor.
Man kan måle REM-bevegelser. Dette er tegn på drømmesøvn hos fosteret.
Livmoren skal ha passert toppen av navlen din i løpet av de siste ukene.

Lille skatten vår kan altså drømme (hva kan man egentlig drømme om i en våt og mørk verden?) og han har gode, regelmessige bevegelser. Jeg vet at om jeg legger data’n på fanget, spiller musikk, slapper av eller spiser eller drikker noe begynner han å sparke hardt, eller bevege seg rundt i magen. Det er merkelig å se utenpå magen at han flytter på seg! Helt utrolig hva man opplever som gravid! Samboeren syns det er veldig stas når han kan SE sparkene og ikke bare kjenne dem 😉

Nå veier jeg 60,5 kg, som vil si en vektøkning på ca. 7 kg disse 24 ukene, og jeg har ikke fått vann i kroppen enda. Så langt har jeg kun de to strekkmerkene på rumpeballen (aner ikke hvorfor de har dukket opp siden rumpa er like stram som før) og ingen strekkmerker hverken på magen eller andre steder. Det er vel et godt tegn siden magen har blitt ganske stor nå 😀 Jeg blir raskere tungpustet om jeg anstrenger meg, men blodtrykket er helt perfekt så det bekymrer meg ikke.

Babyklær har vi jo begynt så smått å kjøpe inn, og har en del bodyer nå, i tillegg til høst-dressen i kosestoff vi fikk av mamma. Jeg har også kjøpt en pyjamas, og vi har fått nydelige strikke-sko av en god venninne. Mamma’n hennes strikket til oss, og de er bare helt nydelige!!! Passer perfekt til jul 🙂 Jeg har også kjøpt heklet sko og lue til den lille, og vi har kjøpt inn noen vaskekluter og litt forskjellig stuff. Jeg skal begrense shoppingen litt til vi har flyttet, men da blir det innkjøp av dyne, sengesett osv… hehe.. Gleder meg masse!!! 😀 😀 😀

Da var oppdatering i boks, og jeg kan lene meg tilbake og nyte at Tigergutt endelig har sluttet å hikke 😛 hehe..

2 tanker på “24 uker på vei

    • Det er veldig sant 🙂 Kroppen min er så vant til hormonsvingninger etter alle behandlingene jeg har vært gjennom, så jeg satser på at det hjelper meg i kampen mot de fryktede strekkmerkene 😉 hehe… Er lov å håpe, ikke sant? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s