Trafikalt grunnkurs dag 1

Jeg har i en alder av 23 ikke sertifikatet av mange grunner. Økonomi har vært grunn nr.1, og at jeg har bodd i byer som ikke egner seg å ha bil i har vært grunn nr.2! Er jo flere grunner, men ikke viktige. 😛 Nå har min kjære bestemt at jeg som småbarnsmor ikke kan være uten sertifikatet, så jeg bestemte meg i går for å melde meg på trafikalt grunnkurs som begynner i dag og går over 4 kvelder. 2 dager denne uka, og to dager i neste uke.

Første dag gikk veldig bra, og jeg følte at dette kommer til å gå som en lek! Neste uke kan jeg begynne å vrake bilen øvelseskjøre med bilen til min kjære, og selv om den har automatgir tror jeg det blir bra 🙂 Han er en flink sjåfør, og en dyktig læremester. Jeg har jo kjørt bil før, så dette kommer til å gå som en lek 😉 Min kjære frykter litt for bilen (og seg selv) men han har litt tro på at han kan lære meg opp på en bra måte. Men må jo innrømme at det å sitte i et rom med fnisete, barnslige fjortiser ikke var helt min greie! Satt bare å tenkte at GUD så glad jeg er for at jeg ikke er på den alderen lenger! Så da er det bare å stenge ute hviskingen og tiskingen og følge med på det instruktøren sier 🙂

4 tanker på “Trafikalt grunnkurs dag 1

  1. Jeg tror det kan bli vanskelig for deg å gå fra automat til manuell giring – hvis du først lærer deg å kjøre med automat. Automat er veldig behagelig å kjøre (jeg har det selv) – men det er det med giring (oppstart, bakkestart etc) som er komplisert – og som du bør lære først. Alt annet er egentlig bare å holde bilen på veien og avpasse farten;-) På den annen side kan du jo ta kjøretimer på skole for å lære å gire:-) Oppkjøring vil du også måtte ha i en bil med manuell giring. Men uansett – lykke til – det er gøy å kjøre bil når du først kan det – vroom vroom;-)

    • Ja det er litt kjipt at bilen har automatgir, men jeg skal høre med svigers om jeg kan øve meg på gir og bakkestart med bilden deres, så det ordner seg. Bilen til samboeren skal egentlig bare brukes som «hovedbil» til jeg føler meg trygg bak rattet, og føler meg kalr til å ta lappen. Blir oppkjøring med manuelt gir 😉 Er jo det jeg skal bruke på kjøreskolen, og er jo det jeg er vant til å bruke fra før. Er automatgir jeg ikke har kjørt med før 🙂

  2. Hm. Vi har «askevarsel», «stormvarsel» og «svineinfluensavarsel». Kanskje på tide med et «øvelsesjøringsvarsel»? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s