Tips til tur?

Jeg har aldri vært særlig langt utenfor europa, og lengst unna var Sharm El Sheikh i Egypt. Jeg har jo tatt lærdom av det vi gjorde feil der, hva som er lurt å ta med seg av klær, hvilke medisiner/tabletter man må ha med seg, hva man kan forvente seg av standard osv… Jeg snorklet jo også en del der, og vet hva som tregs av utstyr og hva som er lurt å passe seg for osv.

Men Egypt er ikke Thailand, og jeg trenger godt tips. Mamma og kona hennes har vært veldig hjelpsom siden de har vært der før, men jeg tar gjerne i mot gode råd! Hva er det man må passe seg for? Hvilke priser kan man forvente? Er det normalt å prute?

Her er info om turen som kan hjelpe dere å gi tips: Vi skal til Krabi, og regner med vi stikker først til Koh Lanta. Vi skal være der i to uker, og trenger tips til hva vi kan finne på utover snorkling, og om hvor i nærheten av Phi Phi, Koh Lanta og Krabi Town er det bra shoppingområder?

Bare å komme med så mange tips dere kan! 😀

12 tanker på “Tips til tur?

 1. Har vært i Krabi området en 6-7 ganger, så anser meg som relativt kjent i området. Antar dere skal bo i Ao Nang? Turen ut til Railey Beach er definitivt å anbefale, der får dere tilgang på et par flotte strender (Phra Nang Beach og Railey West), samt et klatreeldorado (som er grunnen til at vi har vært der så mye). Om en har lyst til å prøve å klatre, kan en leie seg en instruktør/guide for en dag uten at det koster alt for mye. Turen ut dit har fast pris, mener å huske det var 80 bath sist vi reise. Ellers kan en leie en båt en dag for snorkling ute ved Chicken Island eller noen av de andre øyene rett utenfor Railey/Ao Nang. Sannsynligvis kan en få slike turer arrangert via reisebyrået/hotellet. Shopping er ikke mye å skryte av, men en finner skreddere osv i Ao Nang, ellers er det Krabi Town som er nærmest. Ao Nang er forøvrig et ‘turisthøl’, 90% av de som går der snakker et eller annet skandinavisk språk. Hvis en ønsker shopping, er Bangkok en vanvittig bra plass. Jeg hater shopping, men i Bangkok kan jeg godt bruke et par dager uten å gå (altfor) lei. Si fra hvis dere drar dit, kan gi en del tips om hvor dere bør dra (fra Krabi tar det 12 timer med buss…så er litt pes når dere bare skal være 2 uker). En kan godt prute i markedene osv, men ikke noe i nærheten av samme greia som i Egypt (dvs prisene er som regel ikke 3-4 doblet i utgangspunktet).
  Ellers anbefaler jeg daglig thai massasje (koster ca 60 kr for en time, og kan variere med fotmassasje og aromaterapi til samme prisen).
  Ble litt langt dette…ta kontakt hvis det er noe spesifikt du lurer på, og god tur!

  • Ja dere har jo vært der så mange ganger nå at dere er vel veteraner 😉 Vi skal bo først på Koh Lanta, men Ao Nang er ikke å forakte. Vi skal reise litt rundt i området å bo litt forskjellige steder, så finner nok ut noe. Turen er fryktelig dårlig planlagt, og vi tar ting som det kommer. Derfor veldig greit med sånne råd du kommer med her ang. klatring osv, så vi vet hva vi kan finne på! 😀 Skal ta dagstur med båt, og gleder meg masse til den!!!

   Tusen takk for mange flotte råd!!! Setter utrolig pris på det! 😀

   • Ville vel egentlig styrt unna Ao Nang, hvis dere ikke har hotell der som en del av reisepakken. Koh Lanta er mye bedre. Hvis dere ikke har hotell, kan det være fint å bo en natt eller to ute på Railey, fint der sjø! Dog har Railey blitt mye mere turistifisert etterhvert, så ikke så mange billige plasser å bo der, men burde være mulig å finne plasser uten air-con til 6-700 bath. Ellers er det air-con bungalower til 2000ish bath det går i. Liten advarsel: kjenner andre som bare skulle innom Railey en tur, som endte opp med å bli der ut ferien da de anså det som et ferieparadis 🙂

   • Vi har ikke hotell inkludert, så er fri til å bo der vi vil (heldigvis) Bra du kommer med slike tips, så er vet vi hvor det er best å bo. Kommer til å farte rundt i området, men jeg personlig har tro på Koh Lanta og Railey! 🙂 Får ta en uke på hver plass.. hehehehe 😉 er ikke så ille med 700 bath da, men får se an prisene når vi kommer dit..

    Tusen takk! 😀

 2. Glemte å si: Ikke ta med for mye klær, trengs ikke når temperaturen ligger mellom 25-35 hele døgnet 🙂 Savner en noe, så kjøp det der, så har en bedre plass til shopping også.

 3. Du må dra til Ton Sai og klatre! det var det stedet jeg forelsket meg i og ble hele 2 uker av turen min 😀 det er et pustehull i all turistmekka, hehe

 4. Tusen takk til alle som har kommet med masse gode tips påde på facebook, bloggen og mail! Det hjelper masse på reisefeberen at dere hjelper til å planlegge ferien! 😀

  *smask*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s