Babymat

Alva er 4 mnd om noen dager, og derfor er det på tide å gi henne noen smaksprøver. Siden hun er andre barnet kan jeg bruke erfaringer fra Leo var baby, og info jeg har plukket med meg på veien de siste årene.

Med Leo startet vi med grøt, noe som tydeligvis ikke var så smart. Han likte den søte grøten, men haaaatet grønnsaker. Noe fruktmos gikk bra, men det var bare så vidt. Den dag i dag er han veldig kresen! Så derfor tenkte jeg at jeg kanskje skulle hoppe over grøten denne gangen og heller starte med grønnsaker og frukt. Takket være venninner med barn litt eldre enn Alva fant jeg selvtillit nok til å prøve dette. Så de siste dagene har jeg brukt til matproduksjon. Søtpotet, pastinakk, gulrot, squasj, tørkede aprikoser (økologiske, så de slipper å vannes ut) og pære har blitt kokt og most med stavmikser, puttet i isbitformer og plassert i fryseren. I dag ble de tatt over i zipplockposer så jeg kan produsere mer i isbitformene etterhvert som det minker.

I går fikk hun smake søtpotetpurè for første gang, og det gikk ned på høykant! Blandet i litt usaltet smør i før servering, og hun smattet det i seg med et digert glis. I dag fikk hun det samme, da med litt morsmelk oppi i tillegg til litt usaltet smør, og hun smattet det like fullt i seg i dag som i går. SUKSESS!!!! Håper det fortsetter i samme tempo!

Nå skal hun få søtpotet 2 ganger til, og så prøver vi litt pastinakk. Utrolig moro å lage mat fra bunnen, og veldig moro at hun likte det så godt. Veldig fornøyd med meg selv! 🙂

Legg igjen en kommentar