Skjønner ikke problemet…

Veldig mange i dag har blogg. Det være seg rosablogg, mammablogg, interiørblogg, moteblogg, politisk blogg, religiøs blogg eller en annen kategori. Det jeg ikke skjønner er hvorfor noen bloggere absolutt må rakke ned på andre! Jeg har lest ene innlegget etter det andre siste månedene om hvor uintelligente og kjedelige rosabloggerne er, og at de burde skaffe seg et liv. Nå er det tydeligvis mammabloggene som står i fokus, hvor vi blir beskyldt for å kjede andre med vår blogging om barn og hjem. Jeg skjønner virkelig ikke vitsen! Hvorfor er det nødvendig å blande seg borti hva andre blogger om så lenge de ikke skriver stygt om deg og sin blogg??  Noen mener kanskje jeg burde la være å si noe, men jeg blir ærlig talt litt forbannet over at noen skal dømme meg og resten av mammabloggene, og sitte på sin høye hest og mene de er bedre enn oss. De har i alle fall alt for høye tanker om seg selv og sin egen blogg ut fra det jeg har sett rundt om kring! Hvorfor er det så grusomt å være mammablogger kontra å være en som blogger om fest, mote eller mat? 

En blogg er privat. Nå mener ikke jeg privat som om ingen leser den, men en blogg er bloggerens personlig avtrykk. Den representerer bloggeren, og hvem som helst kan starte blogg. Det er utallige bloggportaler der ute, noen bedre enn andre. Jeg leser litt rundt, og siste tiden har jeg sett flere blogger som må rakke ned på mammablogger, og legger ut om hvor kjedelig vi skriver, at vi ikke har noe interessant innhold, at vi idealiserer mammarollen og at vi glosser til bildene vi legger ut. Det er synd på barna som bli eksponert for omverdenen, og det er omtrent barnemishandling på høyeste nivå og fortelle verden om den første tannen, soverutiner osv… Har dere som skriver dette tenkt over HVORFOR mammabloggene skriver som vi gjør?

Jeg skriver om babyen og livet mitt fordi familien min og mange av vennene mine bor langt unna, og via bloggen kan de følge med på hva som skjer her hjemme og med barnet mitt. Jeg skriver også om babyen min så andre mødre kanskje kan plukke opp tips og råd til sine egne barn, eller sammenligne utviklingen til sine søte små. Jeg snakker veldig lite baby med de som ikke har barn, og om jeg snakker om det så er det fordi de spør. Så da blogger jeg om det isteden! Får jeg ikke lov til det heller nå da?? Ikke prate om babyen min og ikke blogge om den… hmmm… Egentlig burde jeg vel late som den ikke eksisterer! Begynne å jobbe med det samme og ikke tilbringe tid med ham sånn at jeg ikke har noe å fortelle om ham! Ikke burde jeg bry meg om tannen som holdt ham våken to netter eller at han greide å rulle rundt heller. COME ON! Seriøst? Er det SÅ grusomt å lese om barna våre?

Jeg gir faen i hva andre skriver, så lenge de ikke skriver om meg. Baksnakking skal jeg ha meg frabedt, og det er en ukultur som har blitt i blogg-Norge at man kaster dritt om andre blogger på sin egen blogg. Hvorfor er det så grusomt at mammabloggene skriver om barna sine og hverdagslivet sitt? Hvorfor er det så grusomt at rosabloggerne skriver om sminke og mote? Hva så om det høres hjernedødt ut? Hvorfor plager det deg??? Det finnes tusenvis av blogger på nett, og er det noen som skriver om et emne du ikke liker så har jeg et godt tips til deg:

LA VÆRE Å LESE BLOGGEN!!!!!!!

Det er virkelig ikke verre enn det, så jeg skjønner ikke hvorfor mange bruker energi på å skrive om hvor mye de hater mammablogger, rosablogger osv… Da jeg blogget på vgb var det smykkebloggene som var problemet. ALLE skulle blogge om hvor teit det var å blogge om hjemmelagde smykker. Så kom rosabloggene, og ALLE skulle blogge om hvor teite de er, hvor dumme de er, at de skriver kjedelig osv… Nå er det tydeligvis mammabloggene som er så grusomme å lese. Alt som har med våre barn å gjøre er drit-kjedelig for deg å lese, og vi er håpløse og frekke som forteller om vårt daglige liv. Hvilken bloggkategori er nestemann ut til å bli hatet, mobbet og dratt gjennom gjørma? Det går tydeligvis på omgang!

Jeg liker ikke religionsblogger, politiske blogger, interiørblogger eller rosablogger. Jeg leser heller ikke bloggene til folk jeg ikke liker. Hvorfor? Fordi det er kjedelig lesestoff for meg. De gangene jeg har lest en eller annen blogg jeg ikke likte har jeg ikke skrevet innlegg opp og innlegg ned på hvor mye jeg mislikte bloggen. Jeg har gjort det alle burde gjøre, nemlig latt være å lese mer på den!

Jeg syns uthengingen av andre blogger må stoppe! Jeg blogger om hva JEG vil på MIN blogg, så blogger DU om det DU vil på DIN blogg. Om vi ikke liker det den andre skriver, lar vi bare være å lese hverandres blogg. Ok? FLOTT!!! Det er bare så synd at ganske mange har så lite å skrive om at de bare MÅ mobbe og skrive stygt om andre blogger. Jeg syns virkelig synd på disse bloggerne. Det må være hardt å bruke så mye tid på å lese på og blogge om blogger man ikke  liker! Siste bloggen jeg leste som hang ut mammablogger var på forsiden av vg i dag, og jeg lurer virkelig på hva som er vitsen. Jeg gidder ikke lese om hvor full dere var forrige helg, eller om hunden din som lå i sofaen og sov hele dagen. Jeg driter i kranglen du hadde med kjæresten din eller hva som ble handlet inn av klær og sminke. Jeg gir blankeste blaffen i om du skal stemme rød eller blå, og jeg syns bilder som blir lagt ut av siste fyllefest er usmakelig. Så derfor holder jeg meg unna slike blogger! Jeg er innom èn gang, finner ut at den ikke er noe for meg og besøker den ikke igjen. Hvorfor har andre så store problemer med å gjøre det samme?? Jeg har over 100 lesere hver eneste dag, jeg trenger ikke DEG for å få et høyt lesertall. Ikke bryr jeg meg om hvor mange som leser meg heller, av den enkle grunn at jeg skriver fordi jeg liker det, ikke for å få oppmerksomhet.

Mammabloggerne skriver om det som opptar oss, nemlig barna våre. Er vi hjemme på mammaperm er det lite annet som skjer, og det er det som interesserer oss. Jeg legger ut de bildene jeg vil, og skriver om det jeg vil, som alle andre bloggere. Så leser vi mammaer andre mammablogger så vi kan plukke opp tips og råd vi kan ta med oss videre. Vi lærer av hverandre. Det hadde vi ikke gjort om vi ikke blogget om livet som mamma.

Jeg er mammablogger, det gjør meg ikke kjedelig. Før blogget jeg om sex og sjekking, fordi det var livet mitt da. Nå blogger jeg om livet som mor, fordi det er livet mitt nå. Ingen sa noe om at jeg var kjedelig da livet mitt bestod av å bytte på lekekamerater og sjekke opp gutter på byen. Hva var forskjellig da og nå? Jeg blogget jo om livet mitt da også, på samme måte som jeg blogger om livet mitt nå. Det betyr ikke at jeg har mistet meg selv, det betyr at jeg har bygget på den jeg er som person. Jeg skriver fortsatt om sex og sjekking, bare ikke på denne bloggen. En anonym blogg som er lik den jeg hadde før. Grunnen til at den er anonym er fordi da kan jeg blogge usensurert om ALT! Her inne skriver jeg om livet mitt som en dagbok. Vil du lese bloggen min? Da må du bare godta det!

Sånn. Da har jeg fått det ut av systemet, og regner med at de leserne jeg har fra nå av leser bloggen fordi jeg skriver om et tema som interesserer dem, og ikke fordi de vil henge meg ut som kjedelig. Selv om DU ikke bryr deg om at sønnen min har fått sin første tann eller begynner med fast føde så gjør JEG det, og det er jo MIN blogg! Så da skriver jeg om det jeg vil da! Akkurat som alle andre. 😉

Jeg er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet!

10 tanker på “Skjønner ikke problemet…

 1. Way to go!!!
  Slutt å besøke bloggen om dere døøøør eller er redd for å bli syke;)
  Jeg liker bloggen! Jeg liker IKKE idioter som dere hvor dere er …ja idioter!
  Over og ut!

  • Skjønner ikke hvorfor man må rakke ned på hverandre. Skjønner heller ikke hvorfor det er så forferdelig vanskelig å holde seg unna! Ikke les mammablogger om man ikke liker å lese om babyer!

   Over og ut 😉

 2. huff man skal ikkje le, men her satt eg veldig morsk i blikket å leste hvert eit ord og va enig i at det er for dumt med all denna mobbingen og hadde kommet på noe veldig inteligent eg skulle skrive som kommentar.

  så kom eg til slutten å leste » jeg er ikke sint, bare veldig veldig skuffet å har i stedet endt opp med å sitte her må små humre før mæ sjøl»

  så kjekt å kunne lese klager uten å bli i dårlig humør etterpå… vell derforsvant min inteligente kommentar åsså 😉

  • Hehe.. Poenget med innlegget er jo ikke å gjøre folk sinte, bare oppmerksomme på at det er unødvendig å skulle kritisere hverandres blogging! Nå bli jeg veldig nysgjerrig på hvilken intelligent kommentar du hadde pønsket ut!! 😉

   Og jeg er faktisk ikke sint, bare skuffet over andre bloggere 😉

 3. Hold deg unna det du ikke liker, rett og slett :p Eller hold deg unna deg. For meg gjelder dette også tv-programmer, personer, nettsider og blader. Det er så lett, og det sparer meg for å bruke energi på ting som virkelig ikke er verdt å bruke energi på. Det finnes nok av andre ting man kan irritere seg over 😉

  Forøvrig synes jeg det er koselig å lese bloggene til folk jeg kjenner (og liker), spesielt hvis jeg bor langt unna. Det er mye lettere for meg å følge med på hva som skjer i livet deres, og jeg føler at jeg ikke er så langt borte likevel 🙂 Og så synes jeg det generelt er koselig å lese om babyer, verpesjuk tante som jeg er^^ Jeg synes det er bra du blogger om akkurat det du har lyst til å blogge om. Du er flink til å skrive, og jeg føler at jeg blir engasjert uansett hva du skriver om 🙂

  • Så flott kommentar! Jeg kjøper heller ikke blader, bøker eller andre ting jeg ikke liker. Det er å kaste bort tid og penger! Jeg gidder heller ikke lese andre blogger som skriver om uinteressante ting, da kan jeg heller sette meg å lese de bloggene jeg liker og setter pris på. Jeg elsker å lese bloggene til kjentforlk, samme som deg, for å følge med på det som skjer. Det blir mindre telefonregning av sånt 😉

   Jeg kommer aldri til å skrive om noe jeg ikke liker kun fordi det er crowd pleaser! For å skrive bra må man skrive om noe man brenner for, og akkurat nå brenner jeg for barnet mitt. Om noen måneder går jejg tilbake i jobb, og da er det jobben som kommer til å oppta mye tid og tankekraft. Jeg har fulgt min egen vei, og jeg skulle ønske andre kunne det også UTEN å tråkke noen på tærne! 🙂

 4. Hehe, helt enig, Tone! Man velger helt selv hva man vil se/lese på nett. Man kan ikke begynne å rakke ned på pornoindustrien heller, fordi det er så mye pornosider på nett. Enkelt og greit, la være å besøke de sidene du ikke liker! Folk er så tette av og til :p

 5. Flink er du 🙂 Blogg om det som opptar deg!! Jeg liker å lese mammablogger jeg, så kan de som vil skrive om kattene sine kose seg for seg selv 😉

  • Takk for det! 😀 Jeg er av den oppfatning at det er tull å blogge om ting som ikke intereserer meg, og akkurat nå er babyen og alt rundt han i fokus 😉 Ser ikke forskjellen på å blogge om katter og babyer. Jeg liker ikke katter, så da lar jeg være å lese om de som skriver om katten sin 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s