Blir samfunnet aldri fornøyd?

Hele livet har jeg hørt at en kvinnes jobb er å få barn. Ikke av familien, men av mennesker rundt meg. Jeg har aldri hatt lyst på barn eller hatt behov for å formere meg. Det har jeg alltid blitt dømt for av bekjente som får barn! Utsagn som at det er egoistisk å ikke få barn osv har fylt hodet mitt med tanker. Hvorfor er det egoistisk å ikke få barn??

Jeg mener de som får barn bare for å få barn er de egoistiske! De får barn, og når barna fortsatt bare er babyen putter de dem i barnehage fra 08.00-17.00 mens mor og far jobber. De tilbringer ikke tid med barna, og tenker kun på egen karriere. Er ikke det egoistisk?? Eller de som får barn for så å mishandle dem fordi foreldrene hadde det vondt som barn og trenger å la andre gjennomgå det samme som de gjorde? Er ikke DET egoistisk? Men det å la være å få barn fordi man har andre planer, føler man ikke har tid til det eller lignende, DET er egoistisk det! Å føle at man ikke kan gi et barn et fullverdig liv så derfor la være å få barn, FYSJ så egoistisk!  Hva er det samfunnet tenker med??

Jeg mener det er bra at de som ikke vil ha barn lar det være til de føler seg klar for det. Jeg mener også at man kan ha fullverdige liv uten barn, og at det er et valg hver enkelt må ta. Men nå er det ikke bare barnløshet som dømmes. Neida! Vi som faktisk velger å beholde barnet til tross for at barn ikke var en del av planen, vi får gjennomgå vi også! Jeg er bare 16 uker på vei, og maset har begynt allerede. «Når skal dere prøve å få ett til?» «Det er lurt å ikke ha for stort aldersspenn mellom barna!» «Det er lettere å gå gravid når det ikke er lenge siden du var det sist..» WHAAAT????

Jeg og min kjære har bestemt oss for at når vi først skal ha barn, er ett mer enn nok. Men det er ikke nok å få ett barn i dag. Som sagt, maset har allerede begynt. Da jeg fortalte noen bekjente at jeg skal bli mamma kom reaksjonene: «Så bra!! Gratulerer! Førstemann er alltid vanskeligst! Du skal se det blir lettere med nummer to!» Nummer to?? Hvem har sagt noe om nummer to?? Så jeg forklarte at det blir kun ett barn i denne familien. DET falt ikke i god jord nei! «Er det ikke veldig egoistisk å få bare ett barn? Hva med lekekamerater til barnet? Retten til å få søsken?» WTF?! Jeg trodde det var egoistisk å IKKE få barn, og nå er det plutselig egoistisk å få bare ett? Jeg forklarte at jeg og min kjære ikke ville ha barn i utgangspunktet, så ett er mer enn nok. Lekekamerater finnes i barnehage og skole (er det ikke derfor barna går i barnehagen? For å være sosial?) Og retten til søsken har jeg aldri hørt om. Hvilken rett er det? Jeg trodde foreldre hadde rett til å velge hvor mange barn vi vil ha?

Mine bekjente (les: ikke venner) ble jo sjokkert over dette, og mener fortsatt vi er meeeget egoistiske mennesker som velger å få bare ett barn. Jeg mener mennesker er egoistiske som formerer seg kun for å få barn. De har ikke livssituasjon, jobber eller lyst som passer til å få barn, men barn skal de ha!! Jadda! Jeg blir jo litt oppgitt… Jeg er allerede veldig glad i min lille skatt som koser seg i magen min. Jeg gleder meg til babyen kommer, og jeg gleder meg til å bli mamma. Min kjære gleder seg masse til å bli pappa, og selv om dette ikke var planlagt har vi tilrettelagt livene våre så det skal passe inn. Men egoistiske, ja DET er vi tydeligvis.

Jeg mener det å få barn er et privilegium, ikke en menneskerett. Alle må få ta sine egne valg, og om man vil ha 6 barn eller ingen barn er det opp til hver enkelt. Jeg syns de som får mange barn er egoistiske fordi de får lite tid til alle barna, og det mener jeg er feil. Men jeg dømmer dem ikke! Så hvorfor dømme meg som velger å få bare ett?

Blir samfunnet aldri fornøyd? Man er jo tydeligvis egoistisk samme faen hva man gjør her i verden!

14 tanker på “Blir samfunnet aldri fornøyd?

 1. En er nok. To er for mye og tre er alt for lite… nei, vent litt… det var for pils. Hm. Funker kanskje ikke like bra for barn. 🙂

  Og ang aldersforskjell: Det er 18 år mellom meg og min yngste bror. Jeg flyttet ut når han.. eh… «flyttet inn». 🙂 Kan ikke se at det har ført til noe negativt?

  Nei, lytt til råd, ignorer formaninger og gjør det som føles riktig… men det tror jeg du skjønner utmerket godt uten mine… uh… formaninger. 🙂

  • hehe… Skjønner deg godt 😉 Jeg er fast bestemt på å bare få èn, og mener noen andre noe annet er det deres sak, ikke min 🙂 Så lenge jeg gjør det som er riktig for meg og trives med det skulle man jo tro det var nok? Og seriøst: hvor mange i denne verden mener jeg som tigerkvinne skal formere meg i mangfold? Tror det er nok med èn tigerbaby på denne jord! Særlig om hun/han blir lik moren sin!!! hehe 😉

 2. Hø hø hø-.-…..og de muslimske kvinner det gjelder, som gjør sin «plikt» og får haugevis av barn, blir også kritisert…..blir de kritisert fordi de lager flere «muslimer i verden», eller fordi de de generelt bare lager for mange barn ? Dunno…

  …..alle skal mene noe om man skal eller ikke skal ha barn og ikke minst hvor mange som er riktig å ha…

  Masse lykke til å møte på flere av disse mennesker som mener du er egoistisk…:-)

  • Verden trenger jo strengt tatt mange muslimer. For hver som blir født sprenger jo to seg i lufta! 😛

   Alle mener noe, og det er vel og bra. Jeg vet i alle fall at om babyen blir som meg er det ikke sjanse i havet for at jeg skal få fler!! Kommer til å få hendene fulle med den ene! hehe… Verden er ikke klar for mange tigertoner! 😛

   Takker for lykkeønskninger 😉

   • jeg har tre søsken, de har lært meg veldig mye om livet og om meg selv. så jeg er glad mine foreldre ikke tenkte som deg. 🙂

   • Jeg har totalt 5 søsken, 3 i danmark jeg ikke kjenner, og to i norge jeg har vokst opp med. Jeg er også glad jeg hadde søsken, men på en annen side hadde det vært deilig å være enebarn. Jeg skulle ønske alle tenkte som jeg. Hvorfor?

    Fordi jeg gir folk friheten til å velge hva som er riktig for DEM uten at de skal dømmes. Sier du da at du støtter samfunnets dømming av andre som velger noe som er riktig for en selv, men som andre syns er feil?

 3. Mener helt klart at alle skal få velge selv om de ønsker barn, hvor mange osv.. Og helt enig med deg, et barn er en gave, ikke en rett… Langt ifra alle i denne verden burde fått barn, mens det sitter mange flotte potensielle foreldre ute der som ikke kan få barn! Jeg er av den oppfatning at det er veldig kjekt med søsken, men som foreldre bør man tenke på at man skal ha tid og mulighet til å følge opp barna også.
  Du sier at du i utgangspunktet ikke hadde lyst på barn, men nå er du gravid. Nå sier du at du kun skal ha ett barn, men man vet jo aldri ikke sant? 🙂 Poenget mitt er at man vet ikke hva livet bringer, kanskje får dere lyst på flere barn etterhvert? Lykke til 🙂

  • Ja man vet jo aldri, men det var jo ikke planlagt å bli gravid. Etter fødselen skal vi gjøre alt for at det ikke skjer igjen 😉 hehe… Men jeg er jo enda ung, og uhell skjer stadig vekk 😛 Poenget er at jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal dømmes bare fordi jeg vil ha ett barn, og hvorfor andre dømmes fordi de ikke vil ha noen. Alle har rett til å bestemme over egne liv, og da burde alle andre trekke seg unna 🙂

 4. Hei TigerTone! 🙂

  Jeg er selv gravid nå, ikke planlagt, men veldig ønsket etterhvert. Planen var ikke å få baby nå, og jeg hadde i utganspunktet heller ikke lyst på barn.

  Slik jeg har opplevd det så er det tradisjon å få to, tre, fire barn bare for å følge «normen», men som deg, mener jeg at ett barn er mer enn nok og overhodet ikke egoistisk da det medfører bedre tid til det ene man har og mere kjærlighet og omsorg for det. Er du ikke enig?

  Jeg er for å gjøre sine egne ting, følge hjerte og drite helt i tradisjoner og normer. Det passer ikke for alle 😉

  Mia

  • Gratulerer så mye med babyen!!!! 😀

   Et svngerskap trenger ikke være planlagt for å bli ønsket. Vi er vel klare eksempler på det! 😀 Ellers er jeg helt enig med deg! Man trenger ikke følge normer og regler. Om det er egoistisk å få kun ett barn som man elsker og tar seg god tid til, ja da kan alle bare kalle meg ego 😉

   Det viktigste er å følge hjertet sitt, som du sier 🙂

 5. Hey! Tenk på et barns politikken i kina: grunnen til at de har så verdammt smarte unger der i forhold til i Norge, er fordi de satser alt på et kort! Dvs alt på det ene barnet de får! De satser alt på utdannelsen og oppdragelsen til det ene barnet de får tid til!

  (og ja, se bort i fra diskriminering av kjønn og det som er med den politikken: poenget er at satsingen på kunn et barn i kina har ført til jævla smarte og vellykkede barn!)

 6. ….så sånn sett: ikke så dumt å få et barn med det i mente. 😉

  søren au! Fikk postet før jeg fikk skrevet ferdig! Blir kanskje litt spam…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s