Det sterkeste kjønn!

Ja, jeg har skrevet om dette før, og ja, jeg kommer sikkert til å gjøre det igjen… Bær over med meg.. Jeg må samtidig få presisere at det finnes alltid unntak, så det som er skrevet om her er i generelle vendinger, og ikke enkeltindivider. Det finnes avvik i alle tester og påstander. Jeg er langt fra slik kvinner beskrives her, og jeg regner med det finnes flere av dere. Ikke ta dere nær av dette innlegget om dere ikke kjenner dere eller mannen deres igjen. Se på det med humor i blikket 😉

Siden tidenes morgen har kampen om hvem som er det sterkeste kjønn pågått mellom menn og kvinner. I eldre dager var menn de som jobbet ute på jordene, passet pengene, satt på stortinget osv, mens kvinner som var «svake» hadde alt fjøsstellet, husarbeidet, barnepasset, matlagingen, hjelpe til på jordene osv.. Kvinnene hadde med andre ord mye av det tyngste arbeidet i flere situasjoner, og det har jo ikke endret seg med tiden. Det som har endret seg er kvinnesynet i enkelte tilfeller. Men har det egentlig forandret seg så mye? Er menn fortsatt sett på som det sterkeste kjønn?

Jeg mener bestemt kvinner er sterkere enn menn på mange områder. Vi tåler smerte bedre (det er en grunn til at kvinner føder barn, ikke menn..), vi må jobbe hardere for å komme oss på topp i arbeidslivet, vi som er frimodige og fritenkende blir dømt nedenom og hjem av samfunnet, og vi greier å sjonglere flere ting på en gang enn menn greier. MEN! og her er et stort men! Kvinner er ufattelig flink til å rakke ned på hverandre, fryse hverandre ut, baksnakke hverandre, vi er sjalu på hverandre og dømmer hverandre. Vi frimodige kvinner som lever utenfor boksen blir faktisk oftere dømt av våre med-kvinner enn av menn. Kvinner er veldig sterke på egenhånd, men tenk så sterke vi hadde vært om vi ikke hadde vært så sjalu på hverandre?? Vi sier menn er de som ødelegger for kvinners suksess? Det er feil. Kvinner ødelegger for kvinner!

Så har vi menn. Hva er egentlig menns styrke utenom muskler? Og det er langt fra alle som har mye muskler å skryte av, så hva sitter de igjen med da? En hjerne uten følelser! Ja, jeg vet du har lyst å kommentere den, hate meg for den, og bli forbannet på den kommentaren. La meg forklare før du eksploderer. Kvinner tenker, som vi alle vet, mye med hjertet. Vi lar oss styre av følelser i mange tilfeller, og det er fordi det er sånn hjernene våre fungerer! Menn derimot, har en hjerne som er bygget for logikk, og det gjør at når viktige beslutninger skal tas kan menn ta beslutning ut fra hva som er best logisk, mens kvinner i mange tilfeller er for følelsesmennesker til å kunne ta riktig beslutning. Det er derfor studier viser at menn er generelt bedre enn kvinner i matte, mens kvinner er bedre i det meste annet 😉 Menn har også den fordelen at de ødelegger ikke for hverandre. (de gjør jo selvfølgelig det i en viss grad, men ikke i nærheten av det kvinner greier) Menn liker ikke baksnakking, sladder, dolking i rygg og sjalusi på arbeidsplassen. De er der for å jobbe, og følelsesmessige relasjoner legges igjen hjemme.

Om en kvinne sier nei vet mannen hun mener ja og omvendt. Det er fordi kvinner ruler på kroppspråk, mens menn tror på det de hører. Kvinner skjønner ikke at menn ikke kan se på den hva de egentlig mener, og menn skjønner ikke at kvinner ikke kan si ting rett ut. Og så lurer man på hvorfor det blir krangling i parforhold? Kvinner kan se på andre hvilket humør de er i ut fra kroppspråket de gir ut. Vi kan også se om en person er motvillig/villig osv selv om de sier noe annet. Det kan ikke menn!!! Hjernen deres er for logisk anlagt!! Så neste gang du som kvinne sier ja men mener nei bør du ikke bli sint på mannen om han tror du virkelig mener ja. Han kan ikke lese deg!

Så hvem er det sterkeste kjønn? Jeg mener kvinner har måttet kjempe hardere om sine rettigheter siden tidenes morgen, så jeg mener bestemt kvinner er sterkere enn menn. Men jeg vet også at menn trenger kvinner og kvinner trenger menn, så det jevner seg vel ut uansett! 😉 Noen som mener noe annet?

2 tanker på “Det sterkeste kjønn!

 1. Som jeg hørte et sted i går: Om kvinner hadde styrt verden, hadde vi ikke hatt kriger. Bare masse land som var sure på hverandre og nektet å prate sammen. 🙂

  Spøk til side, jeg har med selvsyn sett hvor mental styrke går i sirkler rundt fysisk styrke. Spesielt ved litt tøffere øvelser i forsvaret, hvor man blir kjørt til man blir fysisk og psykisk helt utmattet. Der har jeg sett små spinkle jenter (ei som var så tynn at hun ikke fikk plass til alt utstyret i stridsbeltet) gå inn og overta styringen av laget fordi lagfører (ofte fysisk sterk mann) knapt greide å holde styr på seg selv.

  Og når det gjelder det med lesing av kroppspråk og hinting: Det er en kommunikasjonsform som kalles «Hint og håp», og som man flere steder aktivt jobber i mot. Sjekk denne artikkelen: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article2315147.ece

  Heldigvis snart helg igjen. 😀

  • Ja kvinner er notoriske på å slutte å snakke sammen! Er derfor jeg ikke har så mange kvinnelige venner. Når jeg har problemer med noen sier jeg det alltid direkte til personen, og lar andre holdes utenfor. Som regel blir da jenter sure, vil ikke snakke med meg mer, og baksnakker meg og sprer stygge rykter om meg.. Hva er poenget? Heldigvis ble jeg kvitt siste dramaqueen i fjor, og GUD det var deilig!!!!

   Jeg tror man kan komme lengre med psykisk styrke enn fysisk, og som en venninne sa i går: det er liten vits i å være skolesmart om man ikke er gatesmart! Man må oppleve ting for å lære av dem, og jeg tror menn lærer litt saktere enn kvinner der. Men så er jo ikke kvinner enkle å ha med å gjøre! Menn kan være vanskelige å forstå seg på, men de tåler i alle fall kritikk!

   Helg er konge, og den skal nyyytes!!! Ikke lenge igjen nå 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s