NAV gjør meg forvirret…

Jeg trenger hjelp hos NAV for å sikre meg rett til foreldrepenger når jeg går ut i mamma-perm. Det er fordi jeg tjener ikke all verden nå, og det er fordi jeg kan ikke lenger jobbe med det jeg liker best, nemlig å jobbe som bartender, kursvertinne eller servitør. Det er det jeg er utdannet som, og det som står på fagbrevet mitt. Grunnet 8 års hard jobbing i servering og bar er ryggen helt kaputt, og etter jeg ble gravid har den VIRKELIG begynt å krangle. Derfor må jeg trekke meg litt unna arbeidet mitt, og bare det å jobbe i butikk er et helvete for ryggen og magen. Etter endt arbeidsdag i butikken er jeg sengeliggende to dager og greier ikke bevege meg. Så da stikker jeg til NAV og hører hva de kan tilby av kurs eller lignende. Svaret er jo at de vil ha meg ut i arbeid, men at jeg har rett på dagpenger om det ikke går.

Så ringte en saksbehandler til meg i går! Jeg ble sjokkert over det hun sa. På grunn av at jeg tjente så bra i ’08 og ’09 har jeg rett på full sykedekning om jeg sykemelder meg, og hun mente bestemt jeg burde ta meg en tur til legen, få full helsesjekk, for så å levere rapporten til NAV og gå ut i full sykemelding både fordi ryggen ikke kan brukes, og fordi jeg kan ha et risikabelt svangerskap grunnet endometriosen. Jeg kan faktisk TJENE på å gå ut i sykemelding siden jeg har rett på mer i sykepenger enn jeg tjener i lønn.. Verden er et sykt og forvirrende sted. Men som den flinke piken jeg er tusler jeg meg da en tur til legen og gjør som jeg får beskjed om. Om det ender med sykemelding gjenstår å se, men jeg kan ikke si det frister å ikke gjøre noe frem til fødselen… NAV forvirrer meg…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s