Bør menn være med inn på fødestuen?

På VG-nett i dag leste jeg en ufatterlig interessant debatt. Den handlet om menn som vil/ikke vil være med inn på fødestuen, og her er noen av punktene som stod der:

 • Menn som ikke vil være med inn er pingler
 • Menn som ikke vil være med inn er egoistiske
 • Menn som ikke vil være med inn bryr seg ikke om sin kjære eller babyen
 • Menn som blir traumatiserte av å se hele fødselen er ikke ekte menn
 • Det skjer ikke at sexlivet blir ødelagt eller blir borte en periode etter en fødsel
 • Det er menns plikt å være med dama inn på fødestua
 • Ekte menn svimer ikke av under en fødsel
 • Om mannen ikke vil klippe navlestrengen og se morkaken komme ut er han ikke en ekte mann
 • Det kommer 9 mnd gammelt fostervann ut av kvinnen som lukter død, og som mannen ikke bør kjenne lukten av

SERIØST????

Dette er skrevet av både menn og kvinner, og jeg ble mildt sagt sjokkert over disse uttalelsene! La oss begynne med det 9 mnd gamle fostervannet som lukter død. Hvor fikk han denne infoen fra?? Fostervann byttes oftere og oftere jo lenger ut i svangerskapet du kommer, og når du føder er det lite realistisk at fostervannet er mer enn tre dager gammelt! Det lukter veldig lite, og er ikke farlig i det hele tatt! Tror du babyen ville overlevd 9 mnd i det samme vannet?? Dust…

Så til diskusjonen om ekte menn. Ekte menn er etter min mening de som tørr å si fra at det blir for tøft for dem! Jeg er også i mot at mannen skal se når babyen kommer ut, og i alle fall ikke morkaken! Min kjære har fått valget om han vil bli med inn eller ikke, og blir han med inn forventer jeg at han holder seg i hodeenden min hele tiden, og forsvinner så snart babyen er vel ute og etterbyrden skal ut. Det er IKKE noe han trenger å se! Om fødselen blir for tøff for han har han all mulighet til å trekke ut på gangen. Heller det enn at han skal presses til noe han ikke vil! Jeg har ikke noe valg, jeg må faktsik ligge der, mne han har valget, og det kan han benytte seg av. Om han går ut gjør ikke det han til pingle, mindre mann, egoistisk eller noe annet tull. Det viktigste er at han ikke går i veien, og at han er på sykehuset så han er i nærheten.

De sier mannen ikke elsker sin kjære om han ikke er med å ser alt. Men la oss snu det rundt! Elsker kvinnen sin kjære om hun tvinger han til å se noe han ikke vil? Det gjør jo henne bare ondskapsfull! Det var en som skrev på debatten at moren ikke får se babyen før den er vasket og renset. Hvorfor kan ikke far få samme alternativet? Skal han måtte se babyen blodig og fæl mens mor slipper unna? Ikke rettferdig i mine øyne…

Det med sexlivet er faktisk bevist. Det er faktisk ganske mange som får ødelagt sexlivet etter en fødsel. Jeg har en mistanke om at de fleste fedre som ikke greier ha sex men sin kjære lenger er de som måtte se alt. Det er traumatisk, og det er lite delikat. Jeg var med på fødselen da en venninne fødte, og jeg så alt. Det er ikke noe jeg unner kjæresten!! Jeg skjønner godt menn blir traumatisert jeg!!

Så da har jeg fått det ut av systemet… Jeg mener bestemt menn bør velge selv om de vil  være med eller ikke, og om min kjære velger å være med får han vær så god stå ved hodet mitt til det hele er over, eller han kan trekke seg ut på gangen! Det gjør han ikke til mindre mann!

4 tanker på “Bør menn være med inn på fødestuen?

 1. Jeg har aldri overvært en fødsel, så jeg er på syltynn is over dypt vann når jeg kommenterer dette.

  En ting er hva man ser av selve fødselen, men hva med å se den man er glad i ligge å ha det vondt – uten at man har mulighet til å gjøre noe for å lindre smertene? Forestiller meg det som mye værre enn noe av det andre som skjer ifm en fødsel.

  Men igjen… snakker om noe jeg ikke har greie på her. 🙂

  • Om kvinnen ikke vil ha mannen der forstår jeg henne godt. Når jeg har smarter er det ikke så kult at folk prater til meg og prøver å trøste! Men min kjære har tilbudet om å være med om han vil. Jeg skal ha med en venninne i tillegg så han trygt kan gå ut om han trenger det. Menn må få valget!!

   og man trenger ikka ha erfaring for å kommentere 😉

 2. Jeg er HELT enig med deg!
  Ekte mannfolk er å si at de ikke klarer det ..
  Gubben min har sagt han ikke vil være med og klippe navlestrengen , men han skal sitte der inne og holde meg i hånda når jeg føder . Jeg syns det er FLOTT med ærlige menn! De er verken egoistiske eller utakknemlige …

  • Så lenge kvinnen får den type støtte hun trenger og mannen ikke tvinges til å gjøre noe han ikke vil kommer man styrket ut av en fødsel. Det viktigste er jo faktisk at han er der for DEG! Babyen legger ikke merke til hvem som klipper navlestrengen, men DU merker det om mannen ikke er der å holder deg i hånden og trøster deg. Syns det er flott at mannen din vil være med inn, og det er flott du gir han muligheten til å være der for deg på den måten han greier det! 😀

   Masse lykke til!! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s