Søkeord: Gnisten i forholdet

Nytt søkeord kom opp i dag, og det er faktisk et ganske interessant tema, både om man er single og har lekekamerater eller er i forhold. Det som folk flest legger merke til er at i et hvert forhold dør gnisten ut etterhvert, eller i alle fall minsker. Den gnisten som tentes da dere begynte å flørte ble til en stor flamme da interessen tiltok, og blir senere redusert til en liten gnist igen som har lett for å slukne helt. Hvordan bevarer man gnisten?

I forhold har jeg ikke mye erfaring. Jeg og min kjære har vært sammen 6 mnd, og er fortsatt nyforelsket. MEN jeg har mye erfaring med lekekamerater, og det å opprettholde gnisten der kan faktisk være vanskeligere enn i forhold! Når man er lekekaerater (nå snakker jeg om den betydningen av ordet jeg levde etter)  er det ikke romantiske følelser involvert, men begjær og fysisk tiltrekning. Som alle vet kan det gå fort over, og om man ikke opprettholder flørten er det lett å sitte igjen som bare venner, eller ikke noe i det hele tatt.

Mitt forhold til Hjerterknekt er et meget godt eksempel på dette. Vi traff hverandre ofte, og ble i tillegg gode venner. Ettervert tar man ting litt for gitt, og man føler ikke man trenger å jobbe for noe lenger. Da er det greit å ta en prat eller fem for å finne ut hva som må gjøres. I et forhold derimot, blir man lett for mye sammen og da særlig om man bor sammen. Nå har ikke jeg vært i forhold lenge nok til å være i denne situasjonen, men siden vi bor sammen kan jeg jo si litt om det uansett!

Ting skjedde kjapt da jeg møtte min kjære, og det har ikke gått roligere derfra. Vi flyttet sammen ganske raskt, og jeg merket jo at spenningen ble en smule borte. Vi så jo hverandre hver dag! Det beste man kan gjøre da er å ikke la flammen dø. Vi er veldig flinke til å gi hverandre komplimenter (han mer enn meg, men jeg er bedre skriftlig enn muntlig)  og vi berører hverandre like ofte. Det trenger ikke være store berøringer. Et stryk på ryggen når vi passerer hverandre i gangen, en klem bakfra når den ene lager mat eller vasker opp, ligge i armkroken når vi ser en film, klemme hånden til den andre uoppfprdret når man går på butikken osv…. Berøring utløser stoffer i kroppen som gjør at flammen varer lenger.

Det man heller ikke må fokusere for mye på i et forhold er sex. Man skal aldri tvinge den andre til sex om h*n ikke vil, og man skal heller aldri mase om det. Et normalt par som bor sammen har sex ca. en til to ganger i uka, og i min verden er det lite. Uansett hvor sliten jeg er nekter jeg aldri min kjære sex, men er jeg så sliten at jeg ikke gidder bevege meg mye gir jeg han heller en god runk enn å snu ryggen til han. Det er heller ikke få ganger den ene rett og slett overfaller den andre og tar det vi vil ha. Det skaper spenning, og det skaper også nærhet.

For at gnisten skal opprettholdes er sjalusi og krangling også det som må ned på et minimum. Er man sjalu ødelegger det mye av forholdet, og man føler man på passe seg for hvem man prater med å ikke for å unngå drama. Det er ikke moro for den det gjelder, og istedenfor å nyete hverandre blir man skeptisk til hverandre. Krangling er lov, men ikke hele tiden. Det er tull at krangel skaper spennende utfordringer! Det hjelper selvsagt på trykket å få ut litt damp, og det er bare sundt i ny og ne bare det ikke blir for mye av det!  Krangling skaper dårlig stemning, og det ødelegger harmonien i et forhold. Man kan utfordre hverandre på så mange andre måter enn å krangle! Er man sint på den andre er det bedre å prate om det, likedan om man misforstår hverandre! Skjer det en misforståelse, man snakker over hverandre eller man irriterer seg over den andre kan det løses med en samtale som forkalrer begges side av saken, og man blir venner igjen mye raskere!

Sånn! Det var mitt lille bidrag om temaet.. Inspill? Kom med det ! 😀

2 tanker på “Søkeord: Gnisten i forholdet

  1. Utrooolig fint innlegg! Satt som limt å leste det! Søkte på gnist og forhold på google og vips så kom dette innlegget opp :D! Tusen takk for gode ord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s