Forhold og flørting!

Har noen opplevd at når man finner en ny mann/dame man liker så begynner flørtingen kurtisen med denne personen. Man sender søte meldinger til hverandre, man får pene komplimenter, verden er en rosa sky og alt er bare velstand. Man har sex to-tre ganger daglig (flere sier du? Jøss.. tommel opp for deg! 😉 ) og man er liksom aldri sliten etter jobb eller trening. Så blir man kjærester, kurtisen er over, du har fanget ham/henne og hverdagen kommer. Kjedelig…

Eller er det det? Mange føler de mister gnisten i forholdet etter et halvt år. Da er man ikke alene! Studier viser at det stoffet man løser ut i kroppen når man er forelsket (hormoner) forsvinner en god del eller helt etter 6 mnd i forhold, og det er da man sitter igjen med EKTE følelser, som f.eks. begjær, kjærlighet, vennskap osv… Mange sitter igjen med kjærlighet, men det gir en annen følelse enn forelskelse. Det er vanlig å blande de to, likedan som forelskelse og begjør blir blandet sammen. (Mer om det i annet innlegg)

Anyway! Når man mister gnisten er det som regel fordi man ikke kurtiserer hverandre lenger! Man tenker mer på jobb, venner og å få forholdet til å fungere. Når man da Ikke kurtiserer hverandre lenger er det ikke så lett å holde på forelskelsen heller. I disse forholdene finner man også ut hva man ikke liker med partneren sin, og det finner man i stor grad ut når man flytter sammen. Det kan ende med mye krangling, uvennskap, og ikke minst utroskap. De som er mest utsatt for å begå utroskap er de som føler de ikke får validering av kjæresten sin. De føler de blir tilsidesatt, lite verdsatt, og de får ikke så mye oppmerksomhet og komplimenter de trenger for å være lykkelig i forholdet. Når noe nda gir dem den valoderingen de trenger er det lett å være utro mot partneren, for så å angre bittert.

Nå sier jeg ikke at dette gjelder alle forhold. Jeg sier det gjelder forhold hvor partene slutter å bry seg om hverandre. Jeg vet dette har vært et problem i mine tidligere forhold, og jeg gjorde det slutt fordi jeg ikke følte jeg var i et forhold lenger. Jeg var aldri utro, men så slo eg alltid opp før det gikk så langt! I mitt nåværende forhold er derimot ting veldig annerledes! Jeg har funnet en mann osm elsker meg og verdsetter meg for den jeg er og det jeg står for. Han overøser med komplimenter og søte meldinger flere ganger om dagen, og jeg prøver å være like flink tilbake, selv om jeg er flinkere skriftlig enn muntlig. Etter 5 mnd sammen flørter vi like mye som før vi ble sammen, og vi passer på å holde spenningen ved like. Vi utfordrer hverandre til en hver tid, og krangler meget skjeldent. Om vi krangler løser vi det med det samme, og legger oss aldri om vi er sinte på hverandre. Vi er heller ikke veldig forskjellige, så det er jo ikke noe å krangle om. Tror dere det er kjedelig? Langt i fra 😉

Så oppskriften til et vellykket forhold er å opprettholde kurtisen flørtingen, og verdsette den andre like høyt som du verdsetter deg selv. Om begge to gjør sitt beste for at den andre skal ha det bra vinner begge på det. Jeg må bare si at det å endelig ha funnet drømmemannen gjør hverdagen mye mer spennende! 😀

3 tanker på “Forhold og flørting!

  1. Helt enig!

    Jeg tror også mye handler om å ikke bli for «husvarm».

    Sånn som jeg, kunne gjerne sitte på do med døra oppe, eller gå rundt uten sminke flere uker i strekk. Det å kunne pynte seg for hverandre, for nettopp å glede hverandre, tror jeg også er viktig.

    (Jepp, forholdet mitt gikk i dass, hehe, men trøsten må være at man lærer av sine feil!)

    • Ja det er der mange gjør feil, og jeg har gjort dem selv flere ganger! Nå derimot, vet jeg hva som gikk galt andre ganger, og kan da ha beste forholdet ever! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s